Handreiking ‘Aanbesteden van twee fasen contracten’ nu beschikbaar – Aanbestedingsnieuws

Handreiking ‘Aanbesteden van twee fasen contracten’ nu beschikbaar

De online Handreiking ‘Aanbesteden van twee fasen contracten’ van CROW is nu beschikbaar! Deze handreiking beschrijft hoe een aanbesteding zo ingericht kan worden, dat er gestuurd wordt op samenwerking. Met een CROW-registratie is de handreiking gratis te downloaden.

Tweefasenaanbesteding groeit in populariteit. Bij deze manier van samenwerken werken opdrachtgever en -nemer al in een vroeg stadium van een opgave gezamenlijk een project uit. Denk hierbij aan het ‘Bouwteam’ als samenwerkingsvorm. Op basis daarvan wordt de definitieve opdracht voor de uitvoering vastgesteld en verstrekt. Zo’n aanbestedingsvorm vergt een andere manier van werken.

©CROW 2020

Voor de gebruiker laat de handreiking zien dat aanbesteding gericht op samenwerking mogelijk is. Daarbij wordt ook benoemd hoe om te gaan met de drempels die hiermee verband houden. De eerste versie van de handreiking is nu beschikbaar.

De handreiking is het product van samenwerking met professionals in het veld. Met opdrachtgevers en opdrachtnemers. Maar ook met partijen als advies- en ingenieursbureaus, kennisinstellingen en verenigingen.

Bekijk hier de Handreiking ‘Aanbesteden van twee fasen contracten’.

Bron: CROW, 14 december 2020

1 thought on “Handreiking ‘Aanbesteden van twee fasen contracten’ nu beschikbaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *