FNV Taxi roept lokale partijen op tot actie behoud personeel Waaksma – Aanbestedingsnieuws

FNV Taxi roept lokale partijen op tot actie behoud personeel Waaksma

FNV Taxi roept lokale politieke partijen op tot actie voor het behoud van personeel van taxibedrijf Waaksma. Het personeel dreigt te worden wegbezuinigd na een aanbesteding. Dat bericht het Friesch Dagblad. Een inkoopsamenwerking van 6 Noord-Friese gemeenten heeft na een aanbesteding de regie van het vervoer via een mobiliteitscentrale bij Connexxion Taxi Services ingekocht, voor 1,6 miljoen en voor het rijden zelf is een aparte aanbesteding uitgeschreven.

Huidig vervoerder Taxicentrale Waaksma is hierdoor zijn opdracht kwijt geraakt. Dat betekent een grote klap voor de werkgelegenheid in de omgeving van Surhuisterveen. Waaksma blijft zich dan ook met hand en tand verzetten tegen het gevoerde beleid. Ook politieke partijen van Achtkarspelen vinden de aanbesteding te ver gaan, maar wethouder Pytsje de Graaf van de Friese Fryske Nasjonale Partij de FNP in Dongeradeel en tevens en voorzitter van het mobiliteitsbureau dat de aanbesteding namens 6 gemeenten heeft uitgeschreven, heeft al laten weten dat Waaksma niet te kort is gedaan.

Vakbondsbestuurder Minke Jansma van FNV Taxi laat weten tegenover het Friesch Dagblad, dat het niet nodig is om de minimumeisen van de CAO onverkort aan te nemen als dit niet een afdoende garantie biedt. ,,Als je werkgelegenheid belangrijk vindt, moet je dat ook doen. De mensen moeten het werk volgen, daarvoor zou je als gemeente alles moeten doen wat mogelijk is.”

Lees verder bij het Friesch Dagblad:

http://www.frieschdagblad.nl/index.asp?artID=73305

Zie ook de regeling Mobiliteitscentrale Noord-Oost Friesland

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2017-16823.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *