VVD Pijnacker Nootdorp stelt vragen over privacylek Tenderned – Aanbestedingsnieuws
KlussenKlussen

VVD Pijnacker Nootdorp stelt vragen over privacylek Tenderned

Naar aanleiding van het nieuws dat Aanbestedingsnieuws 2 maanden geleden bracht dat de privacy van gehandicapte kinderen massaal wordt geschonden bij aanbestedingen leerlingenvervoer, heeft de VVD van Pijnacker-Nootdorp vragen gesteld.  De lokale VVD is vervolgen over de privacyschending en heeft het College de volgende vragen gesteld:

Bron: VVD Pijnacker Nootdorp 2017

1) Is het College bekend met het bericht van RTL Nieuws dat in verschillende gemeenten, waaronder Pijnacker-Nootdorp gevoelige gegevens van kinderen bij de aanbesteding van speciaal leerlingenvervoer op TenderNed zijn gepubliceerd?

2) Klopt het dat ook van kinderen uit Pijnacker-Nootdorp gevoelige gegevens op TenderNed zijn gepubliceerd? Hoeveel kinderen betreft dit?

3) Zo ja, wanneer zijn deze gegevens gepubliceerd, wanneer heeft de gemeente ontdekt dat deze gegevens op TenderNed stonden en wanneer zijn deze gegevens verwijderd? Hoe vaak zijn deze gegevens gedownload, zijn de organisaties die deze gegevens hebben gedownload gevraagd de gegevens te vernietigen?

4) Zijn de ouders hiervan op de hoogte gesteld en zo ja, op welke wijze?

5) Welke correctieve heeft het College genomen om de schade te minimaliseren en welke preventieve maatregelen heeft het College genomen dit in de toekomst in vergelijkbare situaties te voorkomen?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

1 thought on “VVD Pijnacker Nootdorp stelt vragen over privacylek Tenderned

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *