Flow4 wint A4 knooppunt Burgerveen – Aanbestedingsnieuws

Flow4 wint A4 knooppunt Burgerveen

Rijkswaterstaat gunt de ingenieurs- en adviesdiensten voor een betere doorstroming op de A4 aan het consortium Flow4. Dit samenwerkingsverband van ingenieurs- en adviesbureaus Movares, Antea Group, Goudappel Coffeng en Infram won de aanbesteding voor de projecten Verkenning A4 Burgerveen-N14 (Leiden/Nieuw-Vennep) en de Planuitwerking Haaglanden-N14.

©RWS 2018

In de Verkenning A4 Burgerveen-N14 onderzoekt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (samen met Rijkswaterstaat) de mogelijkheden om de verkeersdoorstroming op de A4 tussen knooppunt Burgerveen en de aansluiting op de N14 bij Den Haag en het onderliggend wegennet te verbeteren. Dit moet leiden tot een Voorkeursbeslissing van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Eind mei 2018 is de MIRT-verkenning van het project gepubliceerd.Daarbij is gebruik gemaakt van de input van basisschoolleerlingen.

Rijkswaterstaat verbetert met het project A4 Haaglanden- N14 de doorstroming op de A4 in de regio van Den Haag en de N14.  Hierdoor blijft de regio Den Haag een aantrekkelijk gebied voor bedrijven en inwoners. Het project bevindt zich momenteel in de planuitwerking.  Hierna volgt het Ontwerp Tracébesluit A4 Haaglanden – N14.

De plannen van de ingenieursbureaus zijn onder andere beoordeeld op de criteria integrale productkwaliteit, flexibiliteit, samenwerking en risicobeheersing. Flow4 maakte een aanbieding die uitstekend aansloot bij de wensen.

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is opdrachtgever van de Verkenning A4 Burgerveen-N14. Rijkswaterstaat is opdrachtgever voor de Planuitwerking Haaglanden-N14. Tussen de twee projecten is een nauwe samenwerking. Vanuit die samenwerking is gekozen voor een gezamenlijke aanbesteding van de benodigde ingenieurs- en adviesdiensten.

Bron: Movares/Rijkswaterstaat, 8 juni 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *