Fietsenstalling Den Bosch ontworpen – Aanbestedingsnieuws

Fietsenstalling Den Bosch ontworpen

Prorail werkt in meerdere plaatsen aan het uitbreiden van de fietsenstalling. Onlangs was Deurne aan de beurt en nu wordt gewerkt aan de fietsenstalling van Den Bosch, daarvoor is het ontwerp al opgeleverd. Het lokale DTV Nieuws wist een afbeelding van het ontwerp te publiceren. Uit dat ontwerp blijkt het voornemen om een fietsflat te bouwen met een stalen frame, met ruimte voor 800 fietsen.

In Deurne heeft de gemeente tijdelijke fietsenrekken verwijderd en vervangen door nieuwe vaste fietsenrekken inclusief een overkapping. In het Deurnese ontwerp is rekening gehouden met de zichtlijnen richting het kunstwerk Het deurtje van Deurne. Dat ontwerp is recent opgeleverd. Eerder werden ook Bloemendaal, Leiden Lammenschans en Tilburg van nieuwe fietsenstallingen voorzien.

Fietsenstalling Utrecht©Prorail 2021

De werkzaamheden maken onderdeel uit van het Actieplan Fietsparkeren dat onderdeel is van het Programma hoogfrequent spoorvervoer. Regiodirecteur van ProRail Dimitri Kruik: “ProRail wil de reis van deur tot deur makkelijk maken. Dat doen we door méér fietsenstallingen te maken. En door bestaande stallingen beter te benutten.

Dat actieplan uit 2011 vond Aanbestedingsnieuws terug via:  nieuw-actieplan-fietsparkeren-bij-stations.pdf (overheid.nl) en Kamerstukken II 2011/12, 32404, 53.

Bron DTV Nieuws, 18 februari 2022
Dtv Nieuws – Ontwerp nieuwe fietsenstalling bij station Den Bosch is klaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *