Ex Interiors wint aanbesteding TU Eindhoven – Aanbestedingsnieuws

Ex Interiors wint aanbesteding TU Eindhoven

Ex Interiors uit Nieuwegein heeft een aanbesteding voor het interieur van de TU/E, de Technische Universiteit Eindhoven gewonnen. Zij gaan het Gemini-gebouw een nieuw interieur geven. In dat gebouw zijn de faculteiten voor Medical Engineering en BioMedical Engineering gevestigd.

©Ex Interiors 2021

Het Gemini gebouw is ontworpen in de jaren 60 en het interieur stamt eveneens uit die tijd. Het gebouw wordt ook aan de buitenkant gerenoveerd, dat gebeurt door Team V. Gemini is in de jaren zeventig door architect en stedenbouwkundige S.J. van Embden specifiek voor de faculteit Werktuigbouwkunde ontworpen. Het gebouw bestaat uit twee delen; een laag werkhallengebouw en een hoog onderwijsgebouw. Het tweeling-gebouw omvat onderwijs- en onderzoekvoorzieningen, waaronder enkel

e trillingsvrije laboratoria.

Ex Interiors keek daarbij naar de gedachtengang van de rector magnificus, Frank Baaijens, die in zijn openingstoespraak voor het nieuwe jaar sprak over mensen en niet over gebouwen of labs. Ex Interiors wil deze visie:

“op een mooie manier vertalen naar een interieurontwerp waarbij een verbinding wordt gemaakt tussen ‘Tech and Touch’ en waar een omgeving wordt gecreëerd waarbij het welzijn van de studenten, medewerkers en bezoekers centraal staan.”

Bron: Ex Interiors, 7 december 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *