Equans wint verhuizing bediening Schinkelbruggen – Aanbestedingsnieuws

Equans wint verhuizing bediening Schinkelbruggen

In de komende jaren breidt Zuidasdok, met de verbreding van de A10 Zuid, het aantal bruggen over de Schinkel uit. Om ruimte te maken wil Rijkswaterstaat dat 2 bedieningstorens wijken en de bediening worden verplaatst. EQUANS gaat de bediening van de Schinkelbruggen verplaatsen.

Op dit moment worden de bruggen nog bediend vanuit de bedieningstorens. In opdracht van Zuidasdok gaat technisch dienstverlener EQUANS de huidige bediening van de bruggen over de Schinkel verplaatsen naar een tijdelijke bedienlocatie naast de Nieuwe Meersluis. De huidige bedieningstorens zijn dan niet meer nodig. De bruggen blijven ondertussen wel functioneren.

©Rijkswaterstaat vv Bart van Eijck 1988

Beide bedieningstorens zijn ontmanteld vóór de start van de aanpassing van knooppunt De Nieuwe Meer. Rijkswaterstaat beweert dat dit tijdwinst oplevert. De verplaatsing van de bediening start naar verwachting in het najaar van 2022.

Nadat Zuidasdok de A10 heeft verbreed, krijgt de automobilist al in het knooppunt De Nieuwe Meer de keuze uit rijstroken voor bestemmingsverkeer en voor doorgaand verkeer. De Schinkelbrug bestaat dan uit 8 beweegbare bruggen. De huidige bedientorens hebben dan plaats gemaakt voor de nieuwe bruggen en de bediening vindt dan op afstand plaats door Waternet.

De werkzaamheden maken deel uit van de reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer. De aanbesteding van dat contract loopt nu nog en wordt naar verwachting eind 2022 gegund. Het project knooppunt De Nieuwe Meer is onderdeel van Zuidasdok, ontsluit en maakt een betere doorstroming op de A10 Zuid mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *