Energie in DBM contract Herman Gortercomplex – Aanbestedingsnieuws

Energie in DBM contract Herman Gortercomplex

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft samen met het ministerie van Financiën besloten om de verbouwing van het Herman Gortercomplex in Utrecht tot rijkskantoor volgens een DBM&E-contract te doen. Daarmee wordt de ontwerper/aannemer niet alleen verantwoordelijk voor het onderhoud maar ook voor het Energiegebruik en de levering ervan.

©Rijksvastgoedbedrijf 2018

Het opnemen van  de levering van energie in een contract is een primeur: met de vergoeding hiervoor aan de contractpartner daagt het Rijksvastgoedbedrijf de de markt uit om voor een lange periode van 15 jaar te investeren in energiebesparende en energieopwekkende maatregelen in dit vernieuwde rijkskantoor.

De opgave behelst het ontwerpen, bouwen en onderhouden (inclusief energievoorziening) van het Herman Gortercomplex te Utrecht (ca 37.000 m2 BVO).

De aanbesteding van het project start deze maand met de selectie van partijen. Hiervoor is een Project Informatie Document opgesteld dat onlangs bij de vooraankondiging op Tenderned is geplaatst. Blijkens TenderNed start de aanbesteding “na de zomer”

Zie ook:

https://www.rijksvastgoedbedrijf.nl/actueel/nieuws/2018/09/17/eerste-dbm–e-contract-bij-renovatie-herman-gortercomplex

https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/141423

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *