Aanbesteding Cartesiusschool nul inzenders – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding Cartesiusschool nul inzenders

Schoolrenovaties komen onder druk te staan met een volle orderportefeuille bij bouwers. Zo bericht het Parool gisteren dat op een aanbesteding voor de renovatie van het Cartesius 2 Lyceum, tijdelijk gehuisvest aan de Plantage Muidergracht, geen enkele aannemer heeft gereageerd.

De school zou in augustus 2018 al verhuizen maar dit is nu uitgesteld naar een later datum. Het duurt langer dan verwacht omdat er meer aan het gebouw moet gebeuren, berichtte de wethouder in een eerder stadium. Als we de aanbesteding erbij pakken, blijkt de conclusie van het Parool, dat scholen de dupe zijn van schaarste, wel wat voorbarig.

Op TenderNed is een aanbesteding te vinden van 19 februari 2018. De opdracht is uitgezet door het Ingenieursbureau Amsterdam. Dat vraagt onder meer ook om funderingsherstel en het realiseren van gezonde energiezuinige gebouwen, maar ook een een BRL6000-00 certificaat ontwerpen, installeren en beheren van installaties.

Bovendien is er sprake van een plafondbedrag, de aannemers vragen in de Nota van Inlichtingen of ze dat bedrag ook mogen weten, maar daarop laat het Ingenieursbureau weten dat “dat bedrag is nog niet vastgesteld.” Je moet  als aannemer van alles, de klant wil allerlei leuke extra’s, maar de auto mag niet duurder zijn dan een bepaald bedrag; wat voor bedrag? Jaaaaa….. of je er zelf ook wat aan hebt, dat vertellen we je achteraf pas, als je al meedoet.

Dat is als inschrijven op een doos van Pandora, dus. Als die doos maar groot genoeg is, kun je er ook een school in huisvesten.

 

Zie ook:
https://www.parool.nl/amsterdam/scholen-dupe-van-schaarste-in-de-bouwwereld~a4604601/
https://www.parool.nl/amsterdam/tweede-cartesius-geeft-drie-dagen-les-vanuit-de-oba~a4370251/

https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/130224;

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *