Eindhoven, Rijssen-Holten en waterschap HHNK genomineerd voor MKB Infra AanbestedingsAward 2023 – Aanbestedingsnieuws

Eindhoven, Rijssen-Holten en waterschap HHNK genomineerd voor MKB Infra AanbestedingsAward 2023

De jury van de MKB INFRA AanbestedingsAward maakt vandaag bekend dat de gemeente Eindhoven, gemeente Rijssen-Holten en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (in alfabetische volgorde) zijn genomineerd voor de MKB INFRA Award 2023. De winnaar van deze prijs wordt op 8 mei a.s. bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst van MKB INFRA die in het teken staat van duurzaam aanbesteden in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. De jury beschouwt de drie genomineerden als een voorbeeld en inspiratiebron voor andere aanbesteders van infrastructurele werken.

De Award wordt om de twee jaar uitgereikt aan de meest mkb-vriendelijke infra aanbesteder door de winnaar van de laatste Award. Voor de drie genomineerden geldt, ieder afzonderlijk, dat er door hun eigen wijze van toepassing van de aanbestedingsregels een level playing field ontstaat voor mkb en grote bedrijven.

Met de MKB INFRA AanbestedingsAward wordt ingespeeld op de aanbestedingswetgeving, waardoor een gelijk speelveld voor grote en mkb-bedrijven moet ontstaan en eerlijke concurrentie wordt gestimuleerd. Daarnaast is bij deze inzending ook gekeken hoe aanbestedende diensten omgaan met duurzaamheidsaspecten in het kader van de verduurzamingsoperatie in Nederland.
De instelling van deze tweejaarlijkse prijs heeft tot doel opdrachtgevers uit overheden en semi-overheden te stimuleren mkb-bedrijven betere kansen op opdrachten in de grond-, weg- en waterbouw te geven. Met de prijs hoopt MKB INFRA dat vernieuwende oplossingen worden geïnitieerd en optimale prijs-prestatie-verhoudingen worden bereikt, waarmee tevens het maatschappelijk belang wordt gediend.

Eerdere prijswinnaars waren de gemeenten
Nijmegen, Steenwijkerland, Tilburg, Enschede en Den Haag.
De jury van de MKB INFRA AanbestedingsAward is als volgt samengesteld:
 P. (Peter) Remmits, juryvoorzitter en ondernemer
 Mw. Mr. M.A.Th. (Meriam) de Koning, juridisch adviseur bouw- en aanbestedingsrecht
 Dr. Ir. I.W. (Iman) Koster, directeur CROW
 Drs. M.H.M. (Maarten) Loeffen, directeur Stadswerk
 Mw. H.M. (Hilde) Palland, Tweede Kamerlid voor het CDA

 

Bron: MKB Infra, 5 april 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *