Egmond gaat opnieuw tenderen voor woonbouwwijk – Aanbestedingsnieuws

Egmond gaat opnieuw tenderen voor woonbouwwijk

De gemeente Bergen gaat voor Egmond opnieuw een aanbesteding uitzetten voor de ontwikkeling van woonbouwwijk Bij de Watertoren. Ontwikkelaar Bam geeft de opdracht aan de gemeente terug, met daarbij alle ontwerp tekeningen. BAM ziet geen heil in de winst van de opdracht.

In het oorspronkelijke plan werd een sporthal gesloopt en waren voor de nabije omgeving meteen 34 woningen gepland in het duingebied (waarvan 15 CPO, collectief particulier opdrachtgeverschap). Het plan is vernietigd door de Raad van State in verband met de stikstofuitstoot in het naastgelegen natura2000 duingebied.

©Egmond 2021

Wethouder Klaas Valkering denkt niettemin een snelle doorstart te kunnen maken met een nieuwe aanbesteding:

“We hebben eerst gepeild of er andere partijen waren die de sporthal voor het beschikbare budget konden bouwen. Die partijen zijn er. Daarom starten we na de vaststelling van het bestemmingsplan vlot de nieuwe aanbesteding.”

Het college heeft op 15 december 2020 besloten het bestemmingsplan ter vaststelling aan de gemeenteraad aan te bieden. Op 12 januari behandelt de Commissie Bestemmingsplannen het plan. De gemeenteraad neemt vervolgens op 28 januari 2021 een besluit.

Bron: Duinstreek Centraal / Gemeente Bergen, 12 januari 2021

 

Zie ook:

https://www.bergen-nh.nl/plannen-en-projecten/watertorengebied-egmond-aan-zee

https://www.duinstreekcentraal.nl/nieuws/60077131-bam-en-gemeente-bergen-uit-elkaar-nieuwe-aanbesteding-voor-bouw-watertoren-egmond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *