EBS blijft busvervoerder in Waterland en breidt uit naar Zaanstreek – Aanbestedingsnieuws

EBS blijft busvervoerder in Waterland en breidt uit naar Zaanstreek

Foto: © Beheerkantoor/bezoekerscentrum Recreatieschap Twiske-Waterland

De concessie Zaanstreek-Waterland is door Vervoerregio Amsterdam gegund aan EBS.  We zijn enorm blij en trots dat we het busvervoer in Waterland kunnen blijven verzorgen. Bovendien gaat EBS dat straks ook doen voor de inwoners van de Zaanstreek. Vanaf december 2023 vervangen we daar de huidige vervoerder, Connexxion.

Op donderdag 23 juni maakte de Vervoerregio Amsterdam de uitslag van de aanbestedingsprocedure voor de concessies Zaanstreek-Waterland 2024 bekend. Naast EBS had ook Connexxion een offerte ingeleverd.

Beide offertes waren zeer goed, maar de offerte van EBS kreeg de hoogste beoordeling. Egbert de Vries van de Vervoerregio zei daarover:

“Ik feliciteer EBS met het winnen van deze mooie, nieuwe, ambitieuze, duurzame en inclusieve vervoerconcessie. Ik denk dat Vervoerregio en EBS samen de reizigers in dit gebied een heel goed en hoogwaardig openbaar vervoeraanbod bieden.”

Directeur Wilko Mol van EBS is erg blij met de gunning:

“In Waterland is het allemaal begonnen voor EBS, dus het is extra fijn om hier te winnen. We willen de collega’s in Waterland niet kwijt, we verwelkomen onze nieuwe collega’s in Zaanstreek met open armen en blijven alle reizigers hier graag bedienen.”

‘Zaanstreek-Waterland 2024’, zoals de concessie formeel heet, loopt van 10 december 2023 tot december 2033 en kan met 5 jaar worden verlengd. De huidige concessies Zaanstreek en Waterland worden hierin samengevoegd. Het concessiegebied omvat daarmee 7 gemeenten ten Noorden van Amsterdam: Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zaanstad. Dagelijks stappen in deze regio meer dan 50 duizend reizigers in de bus.

Bron: EBS, 23 juni 2022

 

1 thought on “EBS blijft busvervoerder in Waterland en breidt uit naar Zaanstreek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *