E-HRM systeem voor Zuyd Hogeschool – Zuid-Limburg – Aanbestedingsnieuws

E-HRM systeem voor Zuyd Hogeschool – Zuid-Limburg

Pic: www.pixabay.com

Zuyd Hogeschool (verder te noemen Zuyd), met vestigingen in Heerlen, Sittard en Maastricht, behoort met ruim 14.000 studenten en 1.850 medewerkers tot de middelgrote hogescholen van Nederland. Het doel van de aanbesteding is om voor Zuyd Hogeschool een overeenkomst af te sluiten met één leverancier voor het beschikbaar stellen van een ingericht en operationeel (E)-HRM systeem, inclusief de daarbij behorende ondersteunende dienstverlening. Binnen Zuyd Hogeschool wordt momenteel gebruik gemaakt van een E-HRM Systeem (ADP Workforce). Het afgesloten contract loopt tot 01 januari 2024. In de afgelopen jaren is er binnen de organisatie veel veranderd. De werkzaamheden op het gebied van HRM werden complexer en de ontwikkelingen werken steeds meer op elkaar in. De (gewenste) dienstverlening vanuit de Dienst HR aan de organisatie om met deze ontwikkelingen om te kunnen gaan veranderd continu. Gelet op de toekomstvisie van Zuyd Hogeschool en de noodzaak tot automatisering binnen de HR processen, zal Zuyd Hogeschool actiever moeten kunnen reageren op de veranderende omstandigheden binnen de organisatie op het gebied van HRM. Daarbij is het noodzaak dat de HR applicatie op een flexibele wijze data kan uitwisselen en dubbel werk zoveel mogelijk kan worden voorkomen.

De nieuw aan te kopen oplossing zal per 1 januari 2024 in ieder geval de volgende functionaliteiten moeten bevatten:
– Basis ondersteuning / inrichting HR
– Employee Self Service
– Management Self Service (Instroom / Doorstroom / Uitstroom)
– Personeel & Salarisadministratie
– Cursusmanagement
– Beschikbare Digitale Personeelsdossiers voor medewerkers en managers
– Registratie en verwerking van externe medewerkers

Verder heeft Zuyd de ambitie om in 2024/2025 aanvullende functionaliteiten binnen de oplossing van opdrachtnemer in te richten en in gebruik te nemen. Daarom zijn de volgende functionaliteiten ook onderdeel van de nieuwe oplossing:
– Functioneren & Beoordelen (zoals b.v. gesprekkencyclus)
– Verzuimregistratie en Verzuimbegeleiding
– Werving & Selectie
– HR Analytics
– Certificeringen registratie en Opleidingsmanagement
– Talentmanagement (competentiemanagement)
Genoemde functionaliteiten zijn in het Programma van Eisen en Wensen specifiek gemaakt.

Daarnaast verzorgt opdrachtnemer bij de implementatie van het systeem:
– Het migreren van de (historische) data uit de huidige systemen naar de nieuwe oplossing;
– Het optimaliseren en realiseren van koppelingen met andere (relevante) systemen
– De succesvolle implementatie van het systeem en de genoemde kernfunctionaliteiten bestaande uit procesuitwerking, procesoptimalisatie, procesinrichting, testen, opleiden van de organisatie en ondersteuning bij livegang per 1 januari 2024;
Diensten die in ieder geval onderdeel moeten zijn van het te selecteren systeem:
– Onderhoud van de programmatuur (zorgen dat fouten worden opgelost en dat de programmatuur blijft voldoen aan de alle wettelijke en CAO wijzigingen);
– Ondersteuning/Support/Helpdesk;
– Instructie en training aan de projectorganisatie;
– Opleidingen aan de diverse stakeholders van het systeem zoals de professionele gebruikers (Dienst HR), (functionele) applicatiebeheerders, managers en medewerkers.
– Documentatie van de installatie, inrichting van het nieuwe systeem en beheerders- en (modulaire) gebruikershandleidingen.

De af te sluiten overeenkomst  heeft een initiële looptijd van vier jaar met de optie de overeenkomst daarna telkens met voor een periode van twee jaar te kunnen verlengen. Aanbesteder volgt met deze aanbesteding de openbare procedure. Gunning vindt plaats aan de inschrijver die voldoet aan de gestelde eisen én de economisch meest voordelige inschrijving heeft gedaan op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Bron: Tenderned zaterdag 5 november 2022 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/278176

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *