Duurzame catering Haarlem – Aanbestedingsnieuws

Duurzame catering Haarlem

Foto: Pexels.com/Lukas

De aanleiding voor deze aanbesteding is het aflopen van de overeenkomst met de huidige opdrachtnemer op 1 oktober 2022.
De gemeente Haarlem wil haar medewerkers en gasten gezonde, aantrekkelijke en circulair verantwoorde cateringvoorzieningen aanbieden. NDR:   Zie ook de circulaire bitterbal en geüpcyclede aardappelschillen op je bitterbal. De gemeente is op zoek naar een dienstverlener die deze dienst op de locaties van de gemeente met verschillende aantallen medewerkers kan verzorgen. De gemeente wil maximaal ontzorgd worden. Binnen de scope van de deze aanbesteding vallen de volgende zaken:
De exploitatie van de cateringvoorzieningen voor de hoofdlocatie (Zijlpoort) van de gemeente Haarlem.
Verzorging van de vergaderlunches voor de gemeente Haarlem op de locaties Zijlpoort, Raakspoort en Stadhuis.
Verzorging van de Banqueting en evenementen voor de gemeente Haarlem locaties Zijlpoort, Raakspoort en Stadhuis.
Verzorging van Banqueting en evenementen voor de buitenlocaties Havenkantoor, begraafplaatsen, NME en de gemeente Zandvoort. Er wordt rekening gehouden met organisatorische ontwikkelingen binnen de gemeente Haarlem zoals onder andere de herinrichting, herverdeling van functies van panden en het beleid omtrent thuiswerken. De gemeente wenst een contract af te sluiten dat aansluit op de dynamische omgeving waarin de gemeente zicht bevindt. Het contract is flexibel en dynamisch. 

Momenteel is het bedrijfsrestaurant wegens Covid-19 gesloten. De lunchruimte op de Raakspoort is wel geopend. In het huidige cateringconcept ligt de nadruk op duurzaam, gezond, gevarieerd, betaalbaar en lekker waarbij zowel bestaande als potentiële
klanten zich thuis gaan voelen. Net voordat het restaurant dicht ging is ingezet op vegetarische producten in het bedrijfsrestaurant (vlees/vis is op aanvraag). Ten aanzien van de gezonde voeding wordt een assortiment gehanteerd dat minimaal voldoet aan de richtlijnen van het voedingscentrum. Van de huidige dienstverlener werd verwacht dat er een paar keer per jaar een thema werd georganiseerd met verse streekgebonden producten. Enkele streekgebonden producten zijn ook
opgenomen in het assortiment. Het assortiment is verdeeld in een basis- en luxe assortiment. 
Op de locatie Zijlpoort is een espressobar aanwezig in de nabijheid van het bedrijfsrestaurant. Deze espressobar wordt momenteel bemenst met een persoon van Spaarne Werkt (SROI) onder aansturing van de cateraar. Op de locatie Raakspoort is momenteel een kleinschalige
lunchvoorziening aanwezig. Deze voorziening zal in de gewenste situatie niet meer terugkomen.
In de huidige situatie wordt de vergaderservice (koffie/ thee/ kraanwater) op de locatie Zijlpoort uitgevoerd door de dienstverlener. Hiervoor worden twee personen van SIG (SROI) ingezet. Deze personen ondersteunen ook bij de afwas.
Op donderdagen (tussen 18:00 – 19:30 uur), ten behoeve van de raads-en commissievergaderingen wordt voor de raadsleden, wethouders en andere bezoekers een warme maaltijd geserveerd. De dienstverlener verzorgt op verzoek speciale activiteiten zoals recepties, buffetten en diners. De dienstverlener biedt assistentie en ondersteunt de bodes bij avondvergaderingen en eventueel aansluitende borrels indien dit gewenst is.

De gemeente wenst een vertrouwde omgeving te bieden aan haar medewerkers en eten & drinken te faciliteren op alle momenten waarop medewerkers elkaar ontmoeten en samen komen. Het restaurant is 255 dagen per jaar geopend met een minimale openstelling voor de lunch van 11:30 uur tot 13:30 uur. De espressobar is geopend van 8:00 uur tot 16:00 uur. Gedurende deze openstelling is het mogelijk om producten te kopen die passen bij het moment van de dag. Er wordt ingespeeld op gasten die de tijd willen nemen om in het restaurant te lunchen maar ook op gasten die haast hebben of hun lunch op een andere plek willen nuttigen. Het restaurant is gedurende de gehele dag geopend voor het ontmoeten en informeel overleg. 

De gemeente stelt voor de exploitatie van de cateringvoorzieningen een maximaal jaarbudget van €115.000,- beschikbaar. Dit bedrag geldt als maximumbudget voor deze aanbesteding per jaar op basis van de uitgangspunten zoals opgegeven. Deze aanbesteding heeft als doel een overeenkomst af te sluiten voor een initiële periode van vijf jaar en tweemaal een periode van twee optiejaren. De startdatum van de opdracht is voorzien op 1 oktober 2022.  Er is gekozen voor de innovatieve aanbestedingsmethodiek, Rapid Circular Contracting (RCC genoemd). Met dit inkoopproces besteedt de gemeente geen vooraf volledig tot op de punt en komma uitgewerkte oplossing aan, maar wil zij partijen uitdagen om met slimme, circulaire, oplossingen te komen, om de ambities die zij heeft met betrekking tot de cateringvoorzieningen, te realiseren. Met behulp van deze aanbestedingsmethodiek wil de gemeente komen tot de selectie van de meest geschikte, vakbekwame en innovatieve partij die – na gunning – samen met de gemeente invulling gaat geven aan de opdracht.

Bron: Tenderned donderdag 24 februari 2022 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/253278

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *