Duurzaam wagenpark voor gemeente Den Helder – Aanbestedingsnieuws

Duurzaam wagenpark voor gemeente Den Helder

Foto: 3xPstudio

Vanaf 3 juli 2023 is het hele wagenpark van gemeente Den Helder volledig elektrisch en duurzaam. Twee jaar eerder heeft de gemeenteraad dit besloten.

Het gaat om in totaal tien Peugeots e-208 die als deelauto worden ingezet voor medewerkers van de gemeente, één Peugeot e-2008 Active en één Toyota PROACE VERSO Shuttle Electric Long voor medewerkers Handhaving en één Toyota PROACE Electric Worker voor de bodes. Met leasemaatschappij Driven is een contract van vijf jaar afgesloten, met een optie om nog twee keer met een jaar te verlengen. Want auto’s zijn na vijf jaar ook nog prima te gebruiken. Het Helderse bedrijf Peugeot Autobedrijf Jan Groet verzorgt het onderhoud aan de Peugeots en Toyota Botman Schagen doet dat voor de Toyota’s.

Tijdens de looptijd van het contract kan worden opgeschaald en afgeschaald naar behoefte. Ook is het mogelijk om de elektrische auto’s in te ruilen voor waterstofauto’s. Zo houdt de gemeente rekening met ontwikkelingen op het gebied van waterstof. Waterstof is namelijk de meest milieuvriendelijke energiedrager die er bestaat. Tijdens het rijden ontstaat er geen CO2 of andere schadelijke uitstoot.

Peter van Diepen, wethouder Duurzaamheid en energietransitie: Met dit moderne wagenpark hebben we een mooie combinatie van duurzaamheid en flexibiliteit voor onze medewerkers. Zo dragen we zelf direct bij aan een duurzamere gemeente. Als wethouder duurzaamheid ben ik daar uiteraard heel blij mee! Sinds 2016 maakt de gemeente gebruik van deelauto’s voor de medewerkers. De vorige overeenkomst liep af, een Europese aanbesteding heeft geleid tot een nieuwe overeenkomst met een nieuwe leasemaatschappij.

Laadpalen
Bij autobedrijf Groet zijn ook twaalf gewone laadpalen en twee snellaadpalen geïnstalleerd. Peter van Diepen: Mooi dat onze inwoners hier ook terecht kunnen met hun elektrische auto. Daardoor wordt het elektrisch rijden steeds toegankelijker in onze gemeente!.

Bron: Den Helder maandag 3 juli 2023

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 5 juli 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *