Dura Vermeer wint Haags trekfiets viaduct – Aanbestedingsnieuws

Dura Vermeer wint Haags trekfiets viaduct

Het fietsviaduct over de a4 bij Den Haag is gegund aan Dura Vermeer. Dat heeft wethouder Tom de Bruijn van Financiën, Verkeer en Milieu eind januari aan de raad bekend gemaakt. Het viaduct heeft een totale lengte van 350 meter met een grote vrije overspanning van 85 meter. De overspanning wordt gerealiseerd met een stalen kokerliggerconstructie.

Het wordt volgens de ontwerpers van Quist Wintermans Architecten niet alleen innovatief maar ook een heel duurzaam viaduct. Dura Vermeer bouwt de overspanning vanuit 4 losse onderdelen waardoor het niet nodig is de A4 volledig af te sluiten. De brug is verder voorzien van led-verlichting. Bovendien is de brug duurzaam door een zonneboom met zonnepanelen (foto links)

©Den Haag 2017

Dura Vermeer won de brug niet alleen op de kwalitatieve aspecten maar ook op prijs. De Bruijne: “Een dubbel resultaat dus.”

Een ontwerp van Syb van Breda &Co met één aaneengesloten staalconstructie, zonder dilataties, en met schanskorven, heeft het niet gehaald. http://sybvanbreda.com/nl/trekfietsviaduct-2/

De aanbesteding is al aangekondigd op 15 mei 2017. De aanbesteding was gevolgd via een niet-openbare procedure. Na 11 aanmeldingen zijn er 5 marktpartijen geselecteerd om in te schrijven op de aanbesteding. Op 22 december is de overeenkomst al ondertekend. De voorlopige gunning vond al in oktober plaats.

Bron: Den Haag, raadsbrief 17 januari 2018

https://denhaag.raadsinformatie.nl/document/6096347/2/RIS298896

https://www.duravermeer.nl/nieuws/definitieve-gunning-trekfietsviaduct-den-haag

Trekfietsviaduct

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *