Drie aanbestedingen voor sloop Picardi 62 Gennep – Aanbestedingsnieuws

Drie aanbestedingen voor sloop Picardi 62 Gennep

 

Foto: Google Streetview

Er moet vaart gemaakt worden met de sloop van Picardie 62, ook wel bekend als het ‘Second Hand’-gebouw. De gemeenteraad heeft dat besloten, vanwege het toenemende verval van dit pand. Zo moet voorkomen worden dat er calamiteiten of problemen rond het gebouw ontstaan.
De gemeente gaat de sloop nu voorbereiden. Dat betekent niet dat er morgen al een sloper in de straat verschijnt. Eerst is een aantal voorbereidende stappen nodig.

Het gaat om een gebouw dat dateert van vér voor 1994. Dat betekent er geinventariseerd moet worden of – en in welke mate – er asbest in het gebouw of de inrichting is verwerkt. Het kan bijvoorbeeld gaan om de bekende grijze golfplaten, maar ook om asbest in de lijm van de vloerbedekking.
Alleen gecertificeerde bedrijven mogen deze inventarisatie doen. Waar nodig nemen zij monsters van de aangetroffen materialen. Deze sturen ze vervolgens voor nader onderzoek door naar een gespecialiseerd laboratorium. Zo ontstaat een overzicht van de soorten en hoeveelheden materialen in het te slopen gebouw

Aan de hand van de inventarisatie gaat de asbestsaneerder aan de slag. Dit bedrijf gaat vóór de feitelijke sloop alle asbesthoudende materialen verwijderen. De medewerkers gaan vaak aan het werk in witte pakken en met stofmaskers op. Voor de omgeving is er geen gevaar, het gebied met linten afgezet.

Als de asbestsanering klaar is, kan de sloop beginnen. Gennep verwacht dat die binnen anderhalve maand klaar kan zijn. Daarna zal het achtergebleven terrein vlak gemaakt worden en wordt er gras ingezaaid. Vooralsnog worden de bomen in de directe omgeving gespaard. Daardoor blijven ook de nesten van vogels – met name de roeken – ongeschonden.

De gemeente  moet een aanbesteding uitschrijven voor iedere fase. Voor het gehele traject zijn daar enkele weken mee gemoeid.
Gennep hoopt de sloop van Picardie 62 in het eerste kwartaal van 2019 af te ronden.

Bron: www.gennep.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *