Duurzame bomen in Beverwijk – Aanbestedingsnieuws

Duurzame bomen in Beverwijk

Foto: Boot&Dart

Beverwijk heeft ieder jaar zo’n 150 bomen nodig voor herbeplanting en voor nieuwe groenprojecten. Stichting RIJK heeft de gemeente begeleid met een aanbesteding voor de aanschaf van deze bomen. Hierbij kwam boomkwekerij Boot & Dart uit Boskoop als beste uit de bus. Komende vier jaar wordt gemeente Beverwijk voorzien van duurzame bomen.

Gemeente Beverwijk wilde de meest bewuste ecologische boomkweker selecteren. In de aanbesteding was er dan ook veel aandacht voor zo min mogelijk gebruik van bestrijdingsmiddelen, duurzame wijze van bomen kweken, totaal watermanagement en het percentage bomen van eigen wortel. Beverwijk heeft Boot & Dart geselecteerd als beste inschrijving op basis van de hoogste scores op duurzaamheid en beste prijs.

De subgunningcriteria waren o.a. prijs, ecologie, werkwijze en eigen wortel. Zo voldoen zij aan alle strenge eisen van het bekende SKAL-certificaat en is al het plantgoed biologisch (vrij van gewasbeschermingsmiddelen). Zij telen ook volgens biologische teeltbenadering en gebruiken bijvoorbeeld geen neonicoticiden (middel dat leidt tot bijen- en insectensterfte). Meer dan 50% van de gekweekte bomen is van eigen wortel. Ook is duurzaamheid volledig doorgevoerd in de bedrijfsvoering.

Bron: STG RIJK

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *