Donkergroep hoveniers wint aanbesteding voor RDW – Aanbestedingsnieuws

Donkergroep hoveniers wint aanbesteding voor RDW

Donkergroep uit Sneek heeft een aanbesteding gewonnen voor het onderhoud aan de tuin van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Dat blijkt uit een gunningsbericht op TenderNed. Aan de aanbesteding deden 4 bedrijven mee.

Het doel van deze aanbesteding is blijkens de tender, het afsluiten van één overeenkomst met één Opdrachtnemer voor het tuin en terrein onderhoud om de panden van de RDW, die volledig in de behoefte kan voorzien en voldoet aan de wensen en eisen van de RDW.

De RDW vroeg aan de opdrachtnemer om het toekomstige onderhoudsplan te baseren op beeldkwaliteit conform het landelijk gehanteerde systeem van het CROW, gebaseerd op de kwaliteitscatalogus openbare ruimte 2018.

Fragment Google Maps RDW kantoor: ©Google 2021,

Een interessante, maar ietwat bureaucratische uitvraag waarvan de redactie van Aanbestedingsnieuws benieuwd is of het Donkergroen vrij staat er een creatieve en vooral ook groene invulling aan te geven. De kwaliteitscatalogus van het CROW gaat immers over de openbare ruimte (wanneer er veel of niet veel straatafval ligt, c.q. een prullenbak moet legen, in 5 verschillende kwaliteitstypen etc)  Het gaat dus niet over hoe je een tuin moet inrichten. Het zou nogal apart zijn om als gekozen wordt voor de CROW standaard, de tuin op te leveren met een reguliere 40% straatafval.

Hoe ziet die tuin er dan uit? Aanbestedingsnieuws houdt van groen, dus we keken maar meteen. Helaas, daar in Zoetermeer is het vooral parkeerterrein. En een hele flinke berm. Dat gras daar staat duidelijk meer dan de spreekwoordelijke 2 kontjes hoog. Voor de rest is het dus vooral parkeerterrein. Met hier en daar een schot waar voor de groene aardigheid klimop overheen is gegooid. Donkergroen is hier gewoon echt heel hard nodig!

Wij vertrouwen op het gezond verstand van Donkergroen, nu maar hopen dat de RDW dat ook doet.

Over de leverancier:

De Donker Groep is geen onbekende voor veel aanbestedende diensten. Donker Groep ziet zich als rentmeester voor de wereld van morgen.

“Donker Groep is een groenspecialist die binnen alle projectstadia voor u waarde toevoegt, inzicht creëert en ontzorgt. Iedereen die op zoek is naar specialistische kennis over de groene binnen- en buitenruimte kan terecht bij Donker Groep. Vanwege onze integrale aanpak herbergen wij voor zowel de binnen- als buitenruimte alle groenspecialisten: adviseurs, designers, groenexperts, calculators, projectleiders, hoveniers en andere uitvoerenden voor uw groenproject of openbare inrichting.”

 

©Donkergroen 2021, Clausplein

In recente projecten heeft Donkergroen onder meer gewerkt aan het Centrum voor Beeld en Geluid in Hilversum met seizoensbloeiers rond een strakke vijver, en voor de binnentuin van zorgcentrum Dimence in Zwolle.

Ook houdt Donkergroen zich bezig met bijzondere projecten in de openbare ruimte zoals de ontwikkeling van het Prins Clausplein in Eindhoven, waar gebruik is gemaakt van duurzaam groen en het hergebruik van hemelwater, dat niet wordt afgevoerd naar het riool, maar naar het groen.

 

 

 

 

©Donkergroen 2021, Beeld en Geluid, Hilversum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *