Detron gaat VOIP centrales Rijk leveren – Aanbestedingsnieuws

Detron gaat VOIP centrales Rijk leveren

Detron heeft de Europese aanbesteding voor VoIP-Centrales Mitel, die was uitgeschreven door het Rijk, gewonnen. De aanbesteding is voor de opvolger van Overeenkomst VoIP-centrales OT2010. Detron won de aanbesteding al eens in 2012 en is steeds door de Rijksoverheid verlengd tot de maximale periode die eind maart 2020 eindigt. De nieuwe overeenkomst gaat in op 30 maart 2020. De overeenkomst heeft een looptijd voor onbepaalde tijd, hetgeen een primeur is binnen het speelveld van ICT-aanbestedingen van de Rijksoverheid.

De nieuwe overeenkomst draait om het onderhoud en beheer van op IP gebaseerde Mitel communicatiesystemen. Een groot deel van de Rijksoverheid maakt hier gebruik van, waaronder meerdere ministeries, de Tweede Kamer, Algemene Rekenkamer, de Belastingdienst, Rijkswaterstaat en tientallen andere Rijksoverheidsorganisaties. In totaal betreft dit meer dan 110.000 gebruikers.

De overeenkomst is op 30 januari 2020 namens de Staat der Nederlanden getekend door Mark de Boer (waarnemend directeur concernondersteuning) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) en Tom Tank, CEO van Detron, zie afbeelding.

Detron is dé ICT-dienstverlener die (hybride) cloud-diensten, werkplekmanagement, connectivity, IT-security services en (unified) communications-oplossingen levert. Directeur Tom Tank is naar eigen zeggen supertrots op het in de wacht slepen van de aanbesteding:

“Naast de uitstekende dienstverlening die de overheid van ons gewend is, zijn wij ook volop in ontwikkeling voor wat betreft de nieuwe werkplek. Een soepele migratie in het tempo van de klant is hierbij, naast technologische innovatie, een belangrijk aandachtspunt. Dit maakt een verantwoorde overgang naar nieuwe communicatiemogelijkheden tussen overheden onderling en overheden met burgers mogelijk.”

Bron: Detron, 2 februari 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *