Design-build-maintain golfbad te Oss – Aanbestedingsnieuws

Design-build-maintain golfbad te Oss

Impressie: © Gemeente Oss.

De gemeente Oss heeft het voornemen om een integrale ‘bouwteam’-overeenkomst conform de UAV-GC 2005 aan te gaan voor het maken van het complete ontwerp en de realisatie inclusief twee jaar technisch onderhoud (Design-Build-Maintain (DBM)) van het golfbad te Oss. De scope van de werkzaamheden betreft het gehele gebouw inclusief gebouwgebonden installaties, de
zwembadinstallaties, de vaste inrichting (berenbaden, glijbanen, balies, lockers, etc.) en het complete buitenterrein (groen en parkeren). Het nieuwe gebouw moet zorgvuldig ingepast worden in de omgeving met een functioneel en aantrekkelijk terreinontwerp. De inrichting van het gebouw moet een sfeer en functionaliteit hebben die goed aansluit op de doelgroep van enerzijds sporters en anderzijds recreanten en gezinnen met (jonge) kinderen. Het Golfbad is vooral vanwege het recreatieve gedeelte, met de “berenbaden”, onderscheidend in de markt en biedt een echte belevenis aan voor gezinnen met (jonge)
kinderen. De uitstraling en branding van het Golfbad is daarbij essentieel en wordt middels het thema “The Pacific Dream” en “Beer Dobber” vormgegeven. Daarvoor moet er een unieke zintuigelijke beleving gecreëerd worden met gebruik van lichteffecten, muziek, tropische temperaturen, sferen en geuren, voelen en smaakbeleving. Dit gedeelte van het bad is echt om langdurig in te verblijven, waarbij de bezoekers rondom de berenbaden verblijven inclusief eten en drinken.

NDR: Wonderlijk dat een gemeente als Oss dit voornemen heeft terwijl een ruim twee keer zo grote gemeente als Eindhoven juist het golfbad sluit en de bewoners in de stront laat zakken.

Het multifunctioneel zwembad bestaat in hoofdlijnen uit de volgende bassins/ onderdelen:
• Recreatief golfslagbad (vrije vorm van circa 30 x 15 m)
• Berenbaden (300 m2)
• Doelgroepenbad (20 x 12,5 m)
• Lesbad (25×15 m)
• Wedstrijdbad (25×21 m)
• Welness met o.a. bubbelbad

Opdrachtgever is van mening dat de samenstelling van de benodigde expertise en inschakeling van de benodigde ontwerpende en uitvoerende partijen het beste uitgevoerd kan worden door de potentiële opdrachtnemer. Daarmee wordt vermeden dat partijen gedwongen worden met elkaar te werken. Opdrachtgever wenst dat er vanaf de start van de ontwerpfase gewerkt wordt met een integraal ontwerp en “bouwteam”, zodat alle beschikbare expertise ingezet kan worden om een optimaal plan te maken.

De aanbesteding van het project vindt plaats volgens een Europese niet-openbare procedure. Daarmee is de aanbesteding opgedeeld in twee fasen. In fase 1 mogen alle geïnteresseerde partijen zich aanmelden, waarna er een selectie plaatsvindt op basis van uitsluitingsgronden, geschiktheidseisen en selectiecriteria. In fase 2 worden vijf geselecteerde partijen uitgenodigd om een aanbieding/ inschrijving te doen op basis van een gunningsleidraad.

Bron: Tenderned woensdag 14 juni 2023 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/300649

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 15 juni 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *