Den Haag plaatst nieuwe stranddouches – Aanbestedingsnieuws

Den Haag plaatst nieuwe stranddouches

©Den Haag 2022
vv Jurriaan Brobbel

Langs de Haagse kust komen 30 nieuwe stranddouches, 13 komen op Scheveningen en 17 op het Zuiderstrand. De eerste stranddouche is vandaag op Scheveningen geplaatst. Aan het einde van het strandseizoen in oktober worden de stranddouches weer weggehaald. Bijzonder aan de nieuwe exemplaren is dat ze ook voorzien zijn van een tapkraan, zodat een flesje water kan worden gevuld.

Op veel locaties op de Haagse stranden worden jaarlijks stranddouches geplaatst. Dit strandseizoen wordt het aantal exemplaren uitgebreid, onder andere op het strand bij het Zwarte Pad en bij het The Hague Beach Stadium. De komende weken worden de douches vervangen op de bestaande locaties, aansluitend volgen de nieuwe locaties.

De oude stranddouches waren na meer dan 25 jaar aan vervanging toeDe nieuwe exemplaren zijn voorzien van een dubbele douchekop en zijn zo ingesteld dat verspilling van water zoveel mogelijk wordt voorkomen.

De vervanging van de stranddouches is onderdeel van het programma Toekomst Scheveningen Badplaats.(externe link)

‘‘ Het strandseizoen is weer begonnen. Als gemeente doen we er alles aan om te zorgen dat het fijn verblijven is aan onze kust. Voor onze inwoners, toeristen en ondernemers. Hier horen goede voorzieningen bij zoals bijvoorbeeld ons Meldpunt overlast, stranddouches, fietsenstallingen en afvalbakken. Ben daarom blij met deze nieuwe duurzame douches.’’
Stadsdeelwethouder Scheveningen Anne Mulder.

NDR:

Aanbestedingsnieuws vond met weinig zoeken algauw de leverancier. Het bleek te gaan om PB International. Die levert de spaarzame douchekoppen in zowel een enkelkoppig als een dubbelkoppig model. De douche filtert al het douchewater op basis van ultrafiltratie. De douche is zelfspoelend door middel van een automatische forward flush. De douche is volgens de leverancier ook legionellaveilig en hufterproof. Maar in Den Haag heb je hele erge hufters, dus of dat echt zo is, wordt nog getest :

Strand/buitendouche

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *