Den Haag opent grootste inclusieve speeltuin – Aanbestedingsnieuws

Den Haag opent grootste inclusieve speeltuin

Op 14 april 2021 heeft de Haagse wethouder Kavita Parbhudayal van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid een inclusieve speelplaats aangepast op rolstoelgebruikers, officieel geopend. Dat deed zij door in een rolstoel het bijzondere speelparcours af te leggen.

De nieuwe speeltoestellen in het Melis Stokepark zijn geschikt voor inclusief spelen en ook het rulle zand heeft plaatsgemaakt voor een hulpmiddelvriendelijke ondergrond. Het stadsbestuur investeert flink in toegankelijke speelplaatsen. In 2022 telt Den Haag ruim 119.000 kinderen en jongeren van 0 tot en met 18 jaar (een toename van bijna 4%). De buitenruimte is nog steeds de plek voor spelende kinderen. Vooral met de lockdown-maatregelen, wordt eens te meer duidelijk hoe belangrijk een uitdagende, veilige en leefbare buitenruimte is.

“In een stad van iedereen is het van vitaal belang dat we sociaal met elkaar omgaan. Mensen met een beperking willen geen uitzondering zijn, maar aangesproken worden op hun kracht en talenten. Meedoen moet vanzelfsprekend zijn zonder te hoeven opkomen voor de fysieke en sociale ruimte die hiervoor nodig is. Kinderen willen met elkaar kunnen spelen. Een speeltoestel moet een uitdaging zijn en geen hindernis. Of je nou een beperking hebt of niet, of een hulpmiddel of niet, samen spelen maken we hier waar”
wethouder Kavita Parbhudayal

Bron: Den Haag, 17 april 202107

©Den Haag 2021
vervaardiger: Henriette Guest

 

Red An:

Voor leveranciers van inclusieve speeltoestellen, zie:
https://arkemaspeelvoorzieningen.nl/speeltoestellen/mindervalide/
https://www.foreco.nl/nl/ijreka-speeltoestellen/inclusief-spelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *