Defensie koopt elektrische brandweervoertuigen – Aanbestedingsnieuws

Defensie koopt elektrische brandweervoertuigen

Defensie krijgt als eerste krijgsmacht ter wereld de beschikking over 2 elektrische brandweervoertuigen. Defensie tekende daarvoor afgelopen vrijdag een innovatieovereenkomst met de Oostenrijkse firma Rosenbauer.

De Koninklijke Luchtmacht en Materieellogistiek Commando Land gaan samen met de firma de nieuwe innovatieve voertuigen ontwikkelen. De verwachting is dat het zeker nog 1 jaar duurt voor de bluswagens klaar zijn. Daarna voert Defensie brandweeractiviteiten voornamelijk elektrisch en volledig emissievrij uit.

©Rosenbauer/Defensie 2020

De voertuigen gaan eerst naar het Brandweer Opleiding en Training Centrum in Woensdrecht. Daarna zal 1 exemplaar rouleren tussen de onderdelen. Later wordt besloten of er meer voertuigen worden aangeschaft.

Met de nieuwe wagens voorziet Defensie in de behoefte die is gebaseerd op nieuwe benaderingen en technologieën binnen de brandweer. De brandweer in Amsterdam en Berlijn en Dubai Civil Defence gaan eveneens mee in deze ontwikkeling van Rosenbauer.

Hoofd Brandweer Opleiding en Training Centrum Vliegbasis Woensdrecht kapitein Willem van Laar: “We zijn zeer verheugd om als opleiding- en trainingscentrum van de luchtmacht als eerste onderdeel binnen Defensie met de nieuwe brandweervoertuigen te mogen werken. Daarnaast is het fijn om een steentje bij te kunnen dragen aan het verder verduurzamen van Defensie door de aanschaf van elektrische voertuigen.”

Bron: Defensie, 6 november 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *