Defensie gunt nieuwe personenbussen aan Volvo, Evobus – Aanbestedingsnieuws

Defensie gunt nieuwe personenbussen aan Volvo, Evobus

©Defensie 2022

Defensie heeft op 3 januari een order voor persoonsvervoer bussen op afroep gegund aan Volvo en Evobus uit Nijkerk. Dat blijkt uit een gunningsbericht van 21 maart op TenderNed.  Deze tender was een Europese openbare aanbestedingsprocedure voor het leveren en onderhouden van personenbussen (20-25 personen, 50+ personen, 55+ personen) die op afroep beschikbaar zijn volgens de voorwaarden uit de raamovereenkomst.

Niet elk perceel is gegund. De percelen met betrekking tot het leveren en onderhouden van fossiele en/of elektrische personenbussen (20-25 personen) die middels een Afroep door Aanbestedende dienst worden afgeroepen bij Leverancier op basis van de voorwaarden van de Raamovereenkomst is niet gegund aan een ondernemer. Opmerkelijk, want er zijn wel degelijk elektrische personenbussen, maar niet specifiek voor 20-25 personen.

Wel gegund is : Perceel 2 voor het Leveren en onderhouden van voertuig 55+ personen, fossiele aandrijving. In totaal hebben 5 ondernemers gereageerd op de onderhoudsopdracht die gegund is aan Evobus in Nijkerk voor €1,7 miljoen. Voor het Leveren en onderhouden van platformbus 80 personen, elektrische aandrijving won Evobus ook een perceel, die werd gegund voor €901.000

EvoBus Nederland is de busdivisie van het wereldwijd opererende Daimler concern. Wij zijn importeur en dealer van de merken Mercedes-Benz en Setra en verantwoordelijk voor de verkoop en service in Nederland. Vanuit het merk BusStore (ver)kopen wij gebruikte bussen en onder de merknaam OMNIplus voeren wij alle aftersales activiteiten uit. Naast reparatie en onderhoud gaat het om de levering van onderdelen en service.

En daarnaast het Leveren en onderhouden van voertuig 55+ personen, fossiele aandrijving dat is gegund aan Volvo voor €1,72 miljoen.

Zie verder:

https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/256471/publicatie

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *