De Stelp Ameland gegund aan Bouwgroep Dijkstra Draisma – Aanbestedingsnieuws

De Stelp Ameland gegund aan Bouwgroep Dijkstra Draisma

Impressie: © Gemeente Ameland

Bouwgroep Dijkstra Draisma is via een Europese aanbesteding geselecteerd als bouwteampartner voor de bouw van woon-zorgcomplex De Nieuwe Stelp. Samen met architect Sara van Popta van 19 Het Atelier architecten gaat Dijkstra Draima het ontwerp verder uitwerken tot een uitvoeringsgereed ontwerp.

De nieuwbouw wordt gerealiseerd op de locatie van sportcomplex ‘Ons Hol’ in Hollum. Op deze manier creëert Ameland verbinding met alle aanwezige partijen en voorzieningen. Het terrein ligt aan de noordkant van Hollum en is omringt met bomen. De nieuwbouw sluit straks aan op het karakteristieke bebouwing van Hollum. Commandeurshuisjes met asymmetrische en geknikte kappen, verschillende tinten metselwerk en hout en kleinschalige bebouwing zijn stijlen die men terugziet  in het ontwerp van de architect.

Bouwgroep Dijkstra Draisma is een bouwbedrijf, dat vanuit haar vestigingen in Dokkum, Bolsward en Groningen Actief is.  Het bouwbedrijf  heeft een breed aanbod in zorg, onderwijs, recreatie, kantoren en woningbouw. We zijn voorloper in het creëren van vernieuwing in de markt en we willen een inspirator zijn met onze ideeën over bouwen aan de toekomst. Daarom ontwikkelen we zelf producten en bouwconcepten in onze fabriek, waar we tegenwoordig complete duurzame gevels produceren. 

zie ook Herhuisvesting woonzorgcentrum De Stelp gegund aan 19 het Atelier en Aannemersselectie de Stelp Hollum (Ameland)

Bron: Dijkstra Draisma

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *