Dataplace wint tender Twin Datacenter Veiligheidsregio Utrecht – Aanbestedingsnieuws

Dataplace wint tender Twin Datacenter Veiligheidsregio Utrecht

De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) heeft Dataplace geselecteerd als leverancier voor een twin datacenter oplossing.  De VRU organiseerde in het voorjaar van 2018 een openbare Europese aanbesteding om een nieuwe leverancier te selecteren en heeft de inschrijving van Dataplace als beste beoordeeld.

©Michael Blaas 2018 / Dataplace
Michael Blaas (Veiligheidsregio Utrecht) en Dave Dekkers (Dataplace) tijdens het ondertekenen van de overeenkomst.

De dienstverlening die de VRU bij Dataplace zal afnemen bestaat uit het afnemen van een aantal 19” racks verdeeld over de locaties Dataplace Utrecht en Dataplace Rotterdam.

Dataplace is trots op het feit dat deze aanbesteding, van een gerenommeerde partij als de Veiligheidsregio Utrecht, hun is gegund. Gerben van der Veen, algemeen directeur, van Dataplace vertelt hierover: “De Veiligheidsregio Utrecht houdt zich bezig met een essentiële en zeer belangrijke taak. Dataplace is verheugd dat zij als winnende partij uit de bus is gekomen en op deze wijze de basis van de ICT infrastructuur kan invullen voor de Veiligheidsregio Utrecht”. 

Dataplace bestaat sinds 2010 en maakt sinds 2016 onderdeel uit van de Eurofiber Group. Vanuit vier moderne carrier neutrale Tier III datacenters in de regio’s Rotterdam, Utrecht, Arnhem en Brabant worden hoogwaardige (twin) datacenterdiensten geleverd. Dataplace beschikt over de ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, ISO 50001, NEN 7510 certificering en een ISAE-3402 type II verklaring. Het onderscheidend vermogen van Dataplace uit zich in kennis en ervaring in datacentermanagement en in de persoonlijke aandacht voor klanten.

Ook de Veiligheidsregio Utrecht is tevreden met de uitkomst van de aanbesteding: “Dataplace heeft zich geprofileerd als een flexibele, laagdrempelige organisatie die het hoogste kwaliteitsniveau nastreeft. Daarbij is voor ons de fysieke nabijheid van één van de datacenters een zeer prettige bijkomstigheid”, aldus Michael Blaas, Hoofd Informatiemanagement en ICT van de Veiligheidsregio.

Bron: Dataplace, 13 juli 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *