CS Digital Media doet niet aan individual targeting – Aanbestedingsnieuws

CS Digital Media doet niet aan individual targeting

In een reactie op onze eerdere berichtgeving laat CS Digital Media weten niet te doen aan individual targeting via buitenreclame.  Ook niet via camera’s in buitenreclame, zoals recent in het nieuws is geweest, op Amsterdam CS. Daar ging het om buitenreclame van concurrent Exterion. Aanbestedingsnieuws sprak met de CEO van CS Digital Media, Rajen van Wilsem. “Dat is verboden en zit ook niet in deze concessie (red: voor de Amsterdamse metro-reclame). Het gaat ons om het in kaart brengen van stromen van publiek”, zo laat Radjen van Wilsem weten in een telefoongesprek met de redactie. “Het is en blijft massamedia.”

©ZaZ 2017

Ook Programmatic Buying, het geautomatiseerd inkopen, wordt nadrukkelijk niet zo opgepakt als bij Facebook. Van Facebook werd vorige week bekend, dat via Programmatic Buying Russische adverteerders een miljoenenpubliek wisten te bereiken, en zo fake nieuws verspreiden tijdens de verkiezingen. “Dat is ook niet wat wij willen”, aldus Van Wilsem. De reclame die programmatic wordt ingezet, wordt altijd gescreend door een redacteur.”

De technologie moet juist voorkomen dat er sprake is van fouten in campagnes. Als voorbeeld noemt Van Wilsem reclamecampagnes die van de Reclame Code Commissie op televisie alleen ‘s avonds na 20:00 kunnen worden uitgezonden, maar tegelijk ook in bushokjes adverteren die om 07:00 ‘s ochtends voor een algemeen publiek te zien zijn. “De techniek geeft ons veel meer controle over de juiste doelgroep.”

Veel advertentiebureau’s zijn internationale bedrijven en zijn internationaal georiënteerd. CS Digital Media is een Amsterdams bedrijf en zit daarom juist dichter op de lokale markt. Met de techniek is het juist makkelijk mogelijk om ook voor kleine lokale bedrijven op bushokjes te adverteren. “Wij zijn blij dat we locale horeca kunnen gaan helpen in hun uitingen om de omgeving en de buurt te promoten, denk bijvoorbeeld aan de lokale culturele agenda. Dat levert ook lokale werkgelegenheid op”

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met afp@csdigitalmedia.nl

Zie ook: 
www.csdigitalmedia.nl
http://myadbooker.com/

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *