Innovatiepartnerschap voor vervangen kademuren – Aanbestedingsnieuws

Innovatiepartnerschap voor vervangen kademuren

Laatst geupdate op november 10, 2017 door redactie

Amsterdam zoekt creatieve oplossingen uit de markt voor de vervanging van binnenstedelijke kademuren. Daarvoor maakt de gemeente gebruik van het innovatiepartnerschap, een met de nieuwe Aanbestedingsrichtlijn 2014/24 geïntroduceerde methode voor het inkopen van innovaties. Om naast de vraag ook de werkwijze uit te leggen heeft Amsterdam een presentatie gehouden 8 november 2017.

Amsterdam zichzelf geplaatst voor grote uitdagingen bij de renovatie van bruggen:
– Honderden bruggen zijn aan renovatie toe.
– Maar bij renovatie wordt de brug vaak maandenlang afgesloten. Een berucht voorbeeld is de renovatie van de Hogesluis brug over de Amstel ter hoogte van de Sarphatistraat.

In 2006 was voor de renovatie van de brug 15,5 miljoen uitgetrokken. In oktober 2009 bleek dat renovatie 4,8 miljoen euro meer kostte vanwege de slechte staat van het natuursteen en van de onderwaterconstructie van de pijlers. Later bleek dat ook die pijlers compleet vervangen moeten worden. De brug is van 2009 tot 2012 afgesloten geweest.

Gevraagde innovatie: hoe kunnen we de bruggen renoveren met veel minder hinder voor de omgeving?
– Verkeersdoorstroming, bouwhinder en onderhoud.

©Gemeente Amsterdam 2017

Op woensdag 6 december 2017 organiseert Amsterdam een vrijblijvende ‘Startbijeenkomst Innovatiepartnerschap Kademuren’. De bijeenkomst is in de Voormalige Stadstimmertuin 4 van 12.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst informeert de Gemeente Amsterdam marktpartijen over de uitdagingen die de vervanging van kademuren creatieve ondernemers bieden.

Er wordt daarnaast uitgelegd hoe het innovatiepartnerschap in zijn werk gaat. Ook biedt deze bijeenkomst gelegenheid tot onderlinge kennismaking tussen kleine, vernieuwende bedrijven en partijen met bouwervaring in de Amsterdamse binnenstad. Daartoe hield het Ingenieursbureau gisteren een marktdag.

Deelname aan het project biedt naar het inzicht van de gemeente een unieke kans om je te onderscheiden op het gebied van innovatie. Er zijn weinig bouwprojecten in Nederland waarin zoveel ruimte wordt geboden aan eigen ideeën en creativiteit. De winnaar mag het winnende concept toepassen bij (in elk geval) twee pilotprojecten, en mogelijk bij veel meer toekomstige kademuurprojecten in de rest van Amsterdam. Aan de combinaties die het volledige ontwikkeltraject doorlopen verstrekken we een vaste vergoeding van circa € 100.000.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan innovatiekademuren@amsterdam.nl. Vermeld daarbij bedrijfsnaam, eigen naam, telefoonnummer en e-mailadres. Nadere informatie volgt zo spoedig mogelijk.

Zie ook de presentatie van de marktdag die de gemeente Amsterdam 8 november heeft gehouden:

https://www.amsterdam.nl/publish/pages/851859/presentatie_marktdag_8-11-2016.pdf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *