Contract management bij nieuwbouw Hoge Raad – Aanbestedingsnieuws

Contract management bij nieuwbouw Hoge Raad

Laatst geupdate op januari 9, 2017 door redactie

In de PPS Nieuwsbrief is een interview te vinden over contract management bij de nieuwbouw van een pand voor de Hoge Raad. De doelstelling: een open en transparant gebouw, is gehaald ook al moest er worden bijgestuurd bij de entree en de parkeergarage. De aanbesteding was gewonnen door een consortium van Claus en Kaan Architecten, BAM PPP, BAM Utiliteitsbouw, BAM Techniek en ISS Nederland.

Bron afbeelding: Rechtspraak.nl

Na het winnen van de aanbesteding bleek dat het ontwerp voor de parkeergarage geen rekening hield met bakfietsen. Ook met de draairichting van auto’s voor gevangenenvervoer naar het cellencomplex was bij de aanbesteding niet in voorzien.

Directeur bedrijfsvoering Ädwin Rotscheid meldt in de nieuwsbrief:
“Aanvankelijk was het wel even zoeken, waarom is het zo gelopen en wie is er nu aan zet? Zijn wij dat, omdat wij een ontwerp hebben goedgekeurd en vervolgens zeggen dat we daar niet mee uit de voeten kunnen? Of ligt het aan het consortium omdat zij met hun expertise deze problemen hadden kunnen voorzien? Dan komt het erop aan om met elkaar het gesprek aan te gaan. Dat hebben we gedaan en zo zijn we er op een hele goede manier uitgekomen. Ook wat betreft de kosten. Want extra parkeerplaatsen huren moet nu eenmaal betaald worden.”

Peter Kerkhof, contract manager, zorgt samen met drie contractbeheerders ervoor dat “we ‘value for money’ blijven krijgen. Dat betekent dienstverlening zoals die in het contract is vastgelegd voor de afgesproken prijs.”

Bron: PPS Post, 12 december 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *