Rijksoverheid verwent zich met laptops, smartphones en tablets – Aanbestedingsnieuws

Rijksoverheid verwent zich met laptops, smartphones en tablets

De huidige printers en kopieermachines zijn de komende jaren gefaseerd aan vervanging toe. Gisteren is het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) een aanbesteding gestart om nieuwe apparaten te kopen of te huren. Ook het installeren en onderhouden van alle apparaten hoort bij de opdracht. Door deze inkoop openbaar aan te besteden, voor de hele rijksdienst in één klap, krijgt de overheid de beste kwaliteit tegen de laagste prijs.

De aanschaf is onderdeel van het Programma Aanbesteding ICT Werkomgeving Rijk waarvan de tender ‘IWR2016 – MFP-faciliteiten en netwerkprinters’ nu uitgeschreven is. Later deze maand volgt een aanbesteding voor de inkoop van laptops, tablets en mobiele telefoons of smartphones. Die zijn nodig om ambtenaren flexibel te laten werken, niet alleen op hun eigen kantoor achter vaste computers.

Duurzaamheid is in de aanbesteding belangrijk. Veel fabrikanten hebben de afgelopen jaren energiezuinige apparatuur ontwikkeld. Verder staan de apparaten standaard afgesteld op zwart/wit en op dubbelzijdig afdrukken. De huidige printers en kopieermachines gaan terug naar de leveranciers (bij huur) of naar de Dienst Domeinen voor verkoop.

Bron: Persbericht rijksoverheid, 20 december 2012
“Rijksoverheid heeft nieuwe printers, kopieermachines, laptops, smartphones en tablets nodig”
https://www.hisict.nl/aanbesteding-iwr

https://www.tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/documenten/akid/61f634159fe170d8e666359799305013/pageId/D909A/huidigemenu/aankondigingen/da/false/cid/539361/cvp/join

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *