Concurrentie beperkt door geheimhouding aanbesteding Binnenhof – Aanbestedingsnieuws

Concurrentie beperkt door geheimhouding aanbesteding Binnenhof

Als gevolg van de geheimhouding van de aanbesteding van de renovatie vna het Binnenhof, is de concurrentie beperkt. Dat stelt Minister Blok van Wonen en Rijksdienst in antwoord op kamervragen van Koolmees en Verhoeven van D66.

“Ik heb besloten af te wijken van de gebruikelijke procedures om risico’s voor de veiligheidssituatie van het Binnenhofcomplex en zijn gebruikers te beperken. De kosten maken geen onderdeel uit van de afweging om het project renovatie Binnenhof geheim te verklaren.”

De Kamer is daar al vertrouwelijk over geïnformeerd aldus Minister Blok. “Op basis van het advies van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid van 29 juni 20161, en in goed overleg met de bewoners van het Binnenhof, ben ik gekomen tot mijn besluit.”

Door de geheimverklaring is de kring van geïnformeerden zo beperkt mogelijk, aldus de Minister. “De mogelijkheden voor concurrentiestelling zijn daarom beperkt. Bij de selectie van partijen hanteert het Rijksvastgoedbedrijf criteria die onder meer zien op geheimhouding/beveiliging, de deskundigheid en de ervaringen van partijen. Voorafgaand aan het verstrekken van een opdracht aan een geselecteerde partij wordt de aangeboden prijs getoetst op marktconformiteit.”

Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/ah-790313

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *