Concessie strandpaviljoen Hoorn – Aanbestedingsnieuws

Concessie strandpaviljoen Hoorn

Impressie: © Gemeente Hoorn

Op de oeverdijk tussen Het Park en De Hulk creëert de gemeente een groot stadsstrand waar men kan spelen, wandelen, fietsen, zonnen, sporten, een kop koffie kan drinken bij het strandpaviljoen, of gewoon lekker kan gaan liggen na een duik in het Markermeer. Het strandlandschap grenst aan het Markermeer, heeft een unieke eigen identiteit en ligt los van de monumentale Westfriese Omringdijk. Het stadsstrand wordt in samenwerking met het Hoogheemraadschap Hollands Noorder Kwartier (HHNK) gerealiseerd. Het stadsstrand wordt eind 2023 geheel aan de gemeente Hoorn in exploitatie overgedragen. Hiervoor is met HHNK een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. Het strandpaviljoen komt op een unieke locatie te staan, op het nieuwe 1.000 meter lange zandstrand, direct aan de zandstrook. Het paviljoen ligt aan een kleine baai met uitzicht op het open water en op de historische binnenstad. Het paviljoen is goed bereikbaar. De verkeersbrug geeft rechtstreeks toegang tot de parkeerplaatsen die op korte afstand van het paviljoen liggen. De fietsroute vanuit de binnenstad loopt langs de locatie en gaat door richting Scharwoude. Het paviljoen is niet alleen zichtbaar vanaf het water en het strand maar ook vanaf de Westfriese Omringdijk. Het architectonische ontwerp moet aansluiten op het unieke strandlandschap. De kaders hiervoor staan omschreven in het kavelpaspoort. Voor de goede orde wil wil Hoorn u er ter informatie op wijzen dat in de nabije toekomst door de gemeente Hoorn een aanbesteding gaat plaatsvinden voor een onderopstalrecht overeenkomst voor een foodtruck die ook op het stadsstrand wordt gesitueerd. Inhoudelijk staat die aanbesteding geheel los van deze aanbesteding. De aanbesteding wordt t.z.t. gepubliceerd op Tenderned.

Het doel van deze aanbestedingsprocedure is om met één inschrijver een onderopstalrecht overeenkomst te sluiten voor het ontwerpen, de realisatie en exploiteren van een horecagelegenheid op het stadsstrand te Hoorn.
De kritische succesfactoren van de opdracht zijn:
• Met ingang van 1 april 2024 dient het paviljoen gebruiksklaar te zijn.

Gelet op de omvang van de opdracht, de aard van de opdracht en het karakter van de leveranciersmarkt heeft de gemeente gekozen voor een Europese niet-openbare procedure.
De aanbestedingsprocedure bestaat uit twee fasen:
1. In de eerste fase (de selectiefase) stellen wij alle geïnteresseerde ondernemingen in de gelegenheid om zich aan te melden als gegadigde. Het doel van deze fase is dat wij maximaal vijf gegadigden selecteren om een inschrijving in te dienen.
2. In de tweede fase (de gunningsfase) nodigen we de geselecteerde gegadigden uit om een inschrijving in te dienen.

De looptijd van de van de af te sluiten overeenkomst is van 1 april 2023 tot 1 april 2034. Van 1 april 2023 tot 1 april 2024
hoeft u geen vergoeding te betalen. De overeenkomst kan worden verlengd met één keer tien jaar, waardoor de overeenkomst uiterlijk op 31 maart 2044 eindigt. de opdracht wordt gegund aan de inschrijver die inschrijft met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Bron: Tenderned vrijdag 30 september 2022 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/274154

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *