Combinatie Slokker Vastgoed/Lont wint tender Skoatterwâld

Foto: Slokker

Samen met Bouwbedrijf Lont gaat Slokker Vastgoed in de wijk Skoatterwâld in Heerenveen het plan ‘De Treffe’ (De Eilanden) ontwikkelen.
Bijzonder is dat zowel de gemeente Heerenveen als de bewoners uit de wijk samen het winnende plan hebben uitgekozen. Uit de ingediende plannen scoorde het plan van Slokker het beste.

In het plan ‘De Treffe’ worden circa 60 woningen gebouwd in een groene en waterrijke omgeving, middenin het noordelijk deel van Skoatterwâld. De woningen zijn geschikt voor diverse doelgroepen, voor gezinnen, maar ook voor senioren. Er zijn volop mogelijkheden voor het creëren van slaapruimte op de begane grond.

Aan de basis van dit bijzondere plan ligt het KLUER-concept. Hierin wordt de samenwerking gezocht tussen o.a. een omgevingspsycholoog, een groenspecialist en een stedenbouwkundig architect. Het streven is het creëren van een leefomgeving waar het langer, gelukkiger en gezonder leven is. Alle ruimtelijke keuzes die zijn gemaakt, leveren een bijdrage aan ontmoeting, ontspanning en beweging door en voor bewoners en omwonenden. Er komen bijvoorbeeld loop- en vis vlonders, een trapveldje, een natuurlijke speeltuin en buurtschuur als centraal ontmoetingspunt.

De keuze voor het plan van Slokker is voor 50% bepaald door bewoners van de wijk. Alle bewoners van Skoatterwâld en het Meer konden bij een informatiemarkt de plannen bekijken en daarop een stem uitbrengen voor wat zij het beste plan vonden. Zowel bij de gemeente als bij de bewoners scoorde Slokkers ingediende plan het beste en rolde daarmee als winnaar uit de bus.

In de komende maanden wordt het plan verder uitgewerkt. Naar verwachting zal in de loop van volgend jaar gestart worden op locatie.

Betrokken partijen:
Ontwikkeling: Slokker Vastgoed en Bouwbedrijf Lont
Architect: TWA architecten
Landschapsarchitect: Lodewijk Baljon landschapsarchitecten
Duurzaamheid: Freonen fan Fossylfrij Fryslân
Energieadviseur: Ekwadraat
Omgevingspsycholoog: Joren van Dijk
Grond/Weg/Waterbouw: Sweco Nederland

 

redactie Auteur

Geef een reactie