Citax Tiel wint aanbesteding leerlingenvervoer Zeeuws-Vlaanderen – Aanbestedingsnieuws

Citax Tiel wint aanbesteding leerlingenvervoer Zeeuws-Vlaanderen

Citax Tiel BV is door het Samenwerkingsverband Collectief Vervoer Zeeuws-Vlaanderen aangewezen als de nieuwe uitvoerder van het leerlingenvervoer. Voor de kinderen en ouders verandert er weinig tot niets. Citax verzorgt het leerlingenvervoer al sinds maart, na het plotselinge faillissement van TCR. Citax voert daarnaast ook het Wmo-vervoer in Zeeuws-Vlaanderen uit.

Met de gunning is het leerlingenvervoer in principe voor de komende twee jaar belegd bij Citax. Het contract gaat na de zomervakantie in en kan maximaal drie keer met een jaar worden verlengd. De aanbesteding heeft drie inschrijvers opgeleverd. Alle drie voldeden ze aan de gestelde wensen in het bestek. Bij de afweging en gunning is het samenwerkingsverband ondersteund door een onafhankelijk bureau. Citax kwam uiteindelijk als beste uit de bus.

Ben van Assche, voorzitter van het Samenwerkingsverband Collectief Vervoer Zeeuws-Vlaanderen: “We zijn blij dat Citax als beste partij uit de bus is gekomen. Citax verzorgt al sinds oktober 2018 naar volle tevredenheid het Wmo-vervoer in Zeeuws-Vlaanderen. Ook heeft het bedrijf ons na het faillissement van TCR uit de brand geholpen met het leerlingenvervoer. We hebben er het volste vertrouwen in dat zij het leerlingenvervoer op een kwalitatief hoogstaande manier zullen voortzetten. Ook voor de kinderen en hun ouders erg fijn dat er na de zomervakantie weinig tot niets zal veranderen. En dat de vaste routine en de vertrouwde chauffeurs weer voor hen klaarstaan.”

Leerlingenvervoer is voor kinderen met een lichamelijk, zintuiglijke of verstandelijke beperking die niet zelfstandig en niet onder begeleiding van ouders/verzorgers van huis naar de dichtstbijzijnde toegankelijke school kunnen reizen. Het gaat om situaties waarbij de afstand van huis naar school meer dan zes kilometer bedraagt voor zowel (speciaal) basisonderwijs als (speciaal) voortgezet onderwijs. In Zeeuws-Vlaanderen gaat het om zo’n 370 aanvragen per schooljaar.

Bron: Gemeente Terneuzen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *