Circulaire innovatie top 10 Noord Holland bekendgemaakt – Aanbestedingsnieuws

Circulaire innovatie top 10 Noord Holland bekendgemaakt

De Circulaire Innovatie Top 20 van de provincie Noord-Holland is bekend. Er kwamen 43 inzendingen binnen voor de eerste editie van de prijs. De uitreiking is op 27 oktober 2022 tijdens het Innovatiefestival Noord Holland (www.innovatiefestivalnh.nl) bij Cupola XS in Haarlem.

De jury koos 20 organisaties die met hun circulaire product, dienst of concept uitblonken in innovatiekracht. De organisaties in de top 20 maken 27 oktober tijdens het Innovatiefestival van Noord-Holland kans op de publieksprijs. De top 5, bestaande uit Roof2Road, Circulair Katoen, Drystack, FastFeetGrinded en Reflower zijn daarnaast ook in de race voor de juryprijs.

Gedeputeerde Rosan Kocken: “Het was geen makkelijk juryberaad. Want wat een prachtige inzendingen hebben we gekregen. Ik kende er al een aantal van naam of eerdere ontmoetingen, maar een heel groot deel was nieuw voor mij. Het is mooi om te zien dat we in Noord-Holland zulke sprekende innovaties hebben die op hun beurt, hoop ik, ook andere ondernemers inspireren.”

Maximaal 20 projecten worden door de onafhankelijke jury genomineerd. Het publiek en de jury kiezen beiden een winnaar uit deze Top 20. De winnaar van de juryprijs wint € 3.000,- en de winnaar van de publieksprijs wint € 1.000,-.

 

De Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20:

 1. Circulaire bitumen van Roof2Road
 2. Circulair Katoen
 3. Drystack
 4. FastFeetGrinded… van schoen naar schoen…
 5. Reflower, de duurzame bloemenbieb
 6. Arkive for a circular beauty supply chain
 7. BioM
 8. CellCap (duurzame? haarnetjes)
 9. Circular Action
 10. CircularBag & Recy-bloemenhoes
 11. Circulair Beheer en Onderhoud toegepast bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA)
 12. Circulair Ketenproject Natuurlijke Matrasse
 13. Decontamineren van medisch afval uit ziekenhuizen, zorginstellingen en laboratoria
 14. GreenCan (bio-based modulaire gevelpanelen voor verticale begroeiing)
 15. Groentepoeder uit groentesnijresten hoog in vitamine b12 voor gebruik in vleesvervangers
 16. Hulaaloop (meld je kinderen en schuif kleren op de groei door aan anderen)
 17. Nabasco Sign (verkeersbordenreflectie)
 18. Recycling the Unrecyclable
 19. RietGoed
 20. WeCup (recyclebare coffee-to-go wegwerpbeker met statiegeld)

(6 tot en met 20 op alfabetische volgorde)

Van al deze vond Aanbestedingsnieuws zelf nog het meest effectieve en slagkrachtige kansrijke alternatief het vezels van riet project van Rietgoed. Omdat je daarmee bespaart op katoen of ander materiaal voor textiel dat van ver komt en het materiaal natuurlijk is, in tegenstelling tot polyester theedoeken, levert dat bij succes als een van de weinige projecten op de lijst ook echt een vergróening op. Schandalig dat zo’n project dan niet eens de top 5 haalt.

Groen asfalt, dat kennen we nog van 2016 toen de website begon, het is nu 2022 en het is nog steeds niet veel groener. Dat stond natuurlijk weer op 1. We denken dat het meer zegt over de gedeputeerden dan over het project. Maar we wensen iedereen veel succes.

De winnaar wint nog niet eens echt veel, het is meer een soort riante kleurwedstrijd dan een bedrag waar je een project mee op touw kan zetten. Dus als er anderen zijn die dit lezen en die denken, wat moet ik toch met mijn geld, nou dat rietproject klinkt hartstikke zinvol, maak hen dan gauw winnaar van je eigen circulaire innovatie top 10.

Meer informatie over alle inzendingen van de Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20 staat op de website van Noord-Hollandse Circulaire Top 20.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *