Cepezed wint aanbesteding Tinbergen gebouw Erasmusuniversiteit – Aanbestedingsnieuws

Cepezed wint aanbesteding Tinbergen gebouw Erasmusuniversiteit

Cepezed heeft in een engineering team met IMd Raadgevende Ingenieurs, Nelissen Ingenieursgebouw en DGMR bouw de Europese aanbesteding voor de grootschalige renovatie van het Tinbergen gebouw van de Erasmusuniversiteit Rotterdam gewonnen. Dat bericht het bedrijf op zijn website 27 oktober 2016. De gunningsbeslissing is vandaag op TenderNed gepubliceerd. De waarde van de opdracht is  €1 544 700.

Het karakteristieke gebouw op Campus Woudestein is tussen 1963 en 1970 gerealiseerd naar ontwerp van architect Cornelis Elffers. Het 19 verdiepingen hoge gebouw meet circa 28.000m² en huisvest de Erasmus School of Economics, de faculteit Wijsbegeerte, de afdeling ICT van het University Service Centre en enkele bv’s die nauwe verbondenheid hebben met de universiteit.

Cepezed heeft als plannen het gebouw meer lucht en ruimte te geven. De ambitie is het gebouw weer te laten voldoen aan de technische en functionele eisen van nu, inspelen op toekomstig veranderend gebruik en tegelijkertijd rekening houden met de monumentale kwaliteiten van het gebouw. Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt.

De renovatie is erop gericht het gebouw te laten aansluiten op actuele technische en functionele eisen. Zo wordt het gebouw ontdaan van latere aanbouwen en krijgt ook het interieur de broodnodige lucht en ruimte. Een ruime vide en trappenpartij gaan de verschillende entreeniveaus met elkaar en verbinden en een ruimtelijk publiek hart met interessante doorzichten creëren. De hal krijgt levendige functies als een koffiebar, informatiepunt, studieplekken en een restaueurrant. Zichtbaarheid van deze functies maakt dat het gebouw ook op campusniveau een meer representatieve rol krijgt. Tot slot vormen duurzaamheid en een gezond binnenklimaat twee belangrijke speerpunten. Cepezed gaat het architectonisch ontwerp voor zowel het in- als exterieur vervaardigen.

Zie verder:

De gunningsbeslissing:
https://www.tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/publicatie/akid/cdf6d6d642778296b3f7c4a25b84d86c/pageId/D909A/oudercode/nr/kijkdoorhetmenu/u/huidigemenu/aankondigingen/menubalkoproep/true/cid/271094/cvp/join

De aankondiging van de opdracht (verder via negiometrix)

https://www.tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/samenvatting/akid/81cd37ea362cf1906de6403fa22c8a70/cid/271806

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *