BZK houdt experimentele aanbesteding startups – Aanbestedingsnieuws

BZK houdt experimentele aanbesteding startups

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) lanceert vandaag haar eerste Startup in Residence programma. Het programma zoekt naar innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken in vier BZK challenges, waarvan er 3 aan vastgoed zijn gerelateerd: ‘Digitale Inclusie’, ‘Aardgasvrije woningen’, ‘Gebruik pachtgronden’ en ‘Spoedzoekers op de woningmarkt’.

Om het programma makkelijker toegankelijk te maken is door BZK de afgelopen tijd hard gewerkt aan een simpelere manier van aanbesteden. Zo is een KVK-registratie niet verplicht. Hiermee zijn deelnemers volgens BZK minder tijd kwijt aan de aanbestedingsprocedure doordat documenten aanzienlijk zijn ingekort.

Daarnaast kan bij een succesvolle pilotsamenwerking dezelfde aanbesteding resulteren in een opschaling, de startup hoeft dus niet – zoals voorheen- opnieuw de aanbestedingsprocedure in. De snellere, en simpelere manier van aanbesteden biedt startups nieuwe kansen.

De vier onderwerpen waarop naar startups wordt gezocht:

Bron: https://startupinresidence.com/

–       Digitale Inclusie: ontwikkel een innovatieve oplossing om de digitaal laaggeletterden beter in kaart te brengen en te bereiken.
–       Aardgasvrije woningen: ontwikkel een innovatieve oplossing om huiseigenaren te verleiden over te gaan tot acties om hun huis aardgasvrij te maken.
–       Gebruik pachtgronden: ontwikkel een innovatieve oplossing om de fraude van pachtgronden te beheersen en voorkomen.
–       Spoedzoekers op de woningmarkt: help de verschillende groepen te definiëren die op korte termijn huisvesting nodig hebben en ontwikkel een innovatieve oplossing om deze te huisvesten.

Startups kunnen zich vanaf vandaag aanmelden. De geselecteerde startups zullen begin 2019 voor vijf maanden ‘in residence’ gaan om gezamenlijk met BZK te werken aan een oplossing en een prototype.

Startup in Residence programma (SiR) is een innovatief programma waarin de (Rijks)overheid samenwerkt met startups. Meer informatie over het SiR-programma en de vraagstukken is te vinden op: https://startupinresidence.com/ministry-of-the-interior-and-kingdom-relations/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *