Brouwers Groen wint opdracht groenvoorziening Breda – Aanbestedingsnieuws

Brouwers Groen wint opdracht groenvoorziening Breda

Brouwers Groen heeft in november een grote raamovereenkomst gewonnen voor het onderhoud van groen in Breda. Dat werd bekend via TenderNed, deze week. Het gaat om de inuhur van groendiensten voor de periode van 2021/2025. De opdracht werd verstrekt via Negometrix.

Vervaardiger: Joop van Houdt ©Beeldbank Rws 2014 Breda Luchtfoto thv a27

De opdracht is opgedeeld in 3 percelen: perceel 1: Inhuur groenploegperceel 2: Inhuur bosploegperceel 3: Inhuur machinist. Inschrijver mag zich op één of meerdere percelen inschrijven. De waarde van Perceel 1 is 370.000, van Perceel 2 is dat €80.000 en van Perceel 3 is €79 875.

Blijkens Negometrix bestaat de opdracht er vooral uit om over deskundigheid te beschikken, zodat de uitvoering efficient kan worden ingericht. Het is dus een specifieke kennis-inkoop. Zo meldt Negometrix.

Primair belang van de gemeente Breda bij deze aanbesteding is dat de afdeling Uitvoering bij de opdrachtnemer op afroep kan beschikken over de gewenste vakspecialist(en), zodat de uitvoering van onderhouds- en beheerstaken op efficiënte wijze ingericht kan worden.

Wekelijks wordt de benodigde capaciteit bekeken en dit resulteert in een bestelling naar de opdrachtnemers. Vanuit de planning uit te voeren werk wordt wekelijks de capaciteit besteld.
De lengte van de inhuur varieert, afhankelijk van het seizoen en specifieke werkzaamheden.

Per perceel is aangegeven wat de verwachting is dat er per jaar aan vakspecialisten groen wordt ingehuurd via deze raamovereenkomsten. Dit betreft een inschatting op basis van de huidige situatie.
Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Brouwers Groen heeft ook afgelopen 2 december de ELCA Award binnengesleept. Dat is een prijs van de brancheorganisatie van landschapsarchitecten ELCA(European Landscape Contractors Association) uit Brussel. Met die wedstrijd wordt “living green” gepromoot onder landschapsarchitecten. Die prijs werd gegund aan zijn project bij het Spoorpark in Tilburg dat van een oud rangeerterrein een park heeft gemaakt.

Breda heeft blijkens een verslag in Stadszaken torenhoge groenambities. De stad wil in 2030 de eerste Europese stad zijn die in een groen park ligt. “De gemeente wil Breda met Stad in het Park meer op de kaart zetten als groene metropool, de achteruitgang van de biodiversiteit terugdringen en inwoners en bedrijven meer binden.”

Zie ook https://www.hortipoint.nl/tuinenlandschap/brouwers-groenaannemers-wint-elca-award-2021/

en

Brouwers Groen genomineerd voor prestigieuze ELCA Green Park Award

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *