Bouwteam zwembad De Koerbelt Rijssen-Holten – Aanbestedingsnieuws

Bouwteam zwembad De Koerbelt Rijssen-Holten

De gemeente Rijssen-Holten heeft een niet openbare aanbesteding geplaatst voor het selecteren van een bouwteam ten behoeve van de nieuwbouw zwembad De Koerbelt in de gemeente Rijssen-Holten.

De gemeente Rijssen-Holten beschikt over twee gemeentelijke zwembaden. In Holten ligt zwembad Twenhaarsveld. Dit is een buitenbad met een 25-meter wedstrijdbassin en een recreatiebassin. In Rijssen ligt zwembad De Koerbelt. Dit is een combinatiebad met binnen een 25-meter wedstrijdbassin, een recreatiebassin en een peuterbassin. Daarnaast is er buiten een 50-meter wedstrijdbassin en recreatiebassin.

Uit recent onderzoek is gebleken dat vervangende nieuwbouw van het binnenbad De Koerbelt op korte termijn noodzakelijk is. De gemeente heeft onderzocht welke behoeften er bij verschillende partijen zijn voor een nieuw binnenbad. Uit het onderzoek komt naar voren dat er behoefte bestaat aan een zwembad De Koerbelt 2.0. Ook wordt duidelijk aangegeven dat bij De Koerbelt een buitenbad beschikbaar moet blijven.

Foto: Reitsema & Partners

Het nieuwe binnenbad krijgt een achtbaans 25 meter wedstrijdbad en een vierbaans 25 meter recreatiebad. Beide baden worden gedeeltelijk voorzien van een beweegbare bodem. Dit garandeert dat het bad flexibel is aan te passen aan de verschillende doelgroepen. De flexibiliteit maakt het mogelijk dat meerdere doelgroepen tegelijkertijd van het zwembad gebruik kunnen maken, maar het is ook mogelijk om in daluren een bassin te sluiten. In het ontwerp is rekening gehouden met een horecavoorziening met zicht op het wedstrijdbad en een buitenterras in de middagzon.

Het buitenbad bestaat uit het reeds bestaande 50 meterbad en een spraypark voor de allerkleinsten. De dieptes in het 50 meterbad worden echter aangepast, zodat dit bad optimaal gebruikt kan worden. Het buitenbad krijgt tevens een familieglijbaan.

De niet openbare aanbesteding kent 4 percelen:

  • Perceel 1: Engineering en Realisatie Bouwkundige werkzaamheden van de nieuwbouw volgens de concept aannemingsovereenkomst. De bouwkundig aannemer voert de regie en coördinatie.
  • Perceel 2: Engineering en Realisatie Elektrotechnische installaties van de nieuwbouw volgens de concept aannemingsovereenkomst.
  • Perceel 3: Engineering en Realisatie Werktuigbouwkundige installaties van de nieuwbouw volgens de concept aannemingsovereenkomst.
  • Perceel 4: Engineering en Realisatie Waterbehandelingsinstallaties van de nieuwbouw volgens de concept aannemingsovereenkomst.
Foto: Reitsema & Partners

Bron: Tenderned 21 oktober 2019 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/178444

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *