Bouwteam voor Friese N384 met BAM – Aanbestedingsnieuws

Bouwteam voor Friese N384 met BAM

Het dorp Dongjum in de provincie Friesland gaat deze zomer op de schop. BAM Infra Nederland voert daar, in opdracht van provincie Friesland groot-onderhoud uit aan de provinciale weg N384. De provinciale weg wordt opnieuw ingericht. Daarmee vergroot BAM de verkeersveiligheid van de dorpskern. Ook pakt BAM het riool aan in opdracht van de gemeente Waadhoeke.

In 2020 heeft BAM de werkzaamheden aan de N393 afgerond in opdracht van de provincie Friesland. Dat gaat om het het aanpassen van het wegvak voor landbouwverkeer en de aanleg van rotonde Mooie Paal. Nu is de N384 aan de beurt voor groot-onderhoud in opdracht van de provincie Friesland. De verwachting is dat alle werkzaamheden voor de bouwvak gereed zijn.

De overgang van de N384 naar de bebouwde kom van Dongjum is niet goed herkenbaar. Dit zorgt voor een verkeersonveilige situatie; vanwege te hoge snelheden op de N384. Om dat te verbeteren plaatst BAM een middengeleider en wordt de weg visueel smaller gemaakt door rode stroken in de weg. Hierdoor zullen auto’s langzamer gaan rijden, wat ook zorgt voor minder geluidsoverlast. Verder zorgt de nieuwe asfaltlaag voor geluidsreductie. Als de weg dan toch open ligt, vervangt BAM het bestaande riool in opdracht van gemeente Waadhoeke. Zo beperkt BAM de verkeersoverlast.

©Bam, 2021

Bam werkt in het project met hetzelfde bouwteam van een eerder project N393. BAm werkt samen met provincie Friesland aan het ontwerp, de engineering en de bouw. Het plan is tot stand gekomen in een goede samenwerking tussen provincie, gemeente, dorpsbelang en BAM Infra. De bouwteamconstructie heeft daarin een waardevolle rol gespeeld. BAM kon de verschillende belangen van zowel de gemeente als de provincie hierdoor op elkaar afstemmen, zoals de wensen vanuit het dorp en de onderhoudscriteria vanuit de provincie.

‘In het bouwteam wisselen we vanaf het begin van het project kennis uit, waardoor we vooraf uitvoeringsaanpak uitgebreid bespreken. Doordat je alles met elkaar uitvoerig bespreekt, kun je problemen vooraf voorkomen. Daarnaast is duidelijk wat de risico’s zijn en wie ervoor zorgt dat deze risico’s beperkt blijven.’
Ger de Boer, projectleider provincie Friesland

Bron: Bam, 31 mei 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *