Bouwteam bruggen Almere gegund aan Knipscheer – Aanbestedingsnieuws

Bouwteam bruggen Almere gegund aan Knipscheer

Almere heeft gisterennacht een gunningsbericht gepubliceerd voor een Bouwteam opdracht. Die is gegund aan Knipscheer Infrastructuur. De opdracht behelst groot onderhoud aan fiets- en voetgangersbruggen. De opdracht heeft een geraamde waarde van €800.000.

De aard en de omvang van de opdracht betreft het: – Ontwerpen van bruggen – Amoveren van houten bruggen – Renoveren van houten bruggen – Vervangen van houten bruggen door een duurzaam alternatief zoals beton of staal en composiet/kunststof.

Looptijd in maanden: 48

©Google 2020
Deze opdracht kan worden verlengd: ja
Beschrijving van verlengingen:

Het bedrijf Knipscheer is in 1980 opgericht door Jan en zijn vrouw Joke Knipscheer. In april ontving Jan Knipscheer een Koninklijke onderscheiding. Knipscheer Infrastructuur werkte recent onder meer aan de geluidschermen voor Soestduinen en de N213 bij Naaldwijk. Ook heeft het bedrijf een rail infra tak, met projecten als de renovatie van Station Blerick en het vervangen van een spoorbrug over de Bleiswijkervaart.

De aannemer zegt daar zelf over op zijn site:

“De uitvoering van UVA-GC / Design&Construct projecten behoort inmiddels tot onze reguliere werk pakket. Dit kan de bouw van een geluidsscherm zijn, de realisatie een brug of een andere betonconstructie, of de realisatie van rioleringen, grondwerken en terreininrichtingen. Wij hebben een ruim maar gespecialiseerd werkpakket en willen de klant zoveel mogelijk ontzorgen.”

De overeenkomst is volgens het gunningsbericht 1 mei 2020 gesloten. Eerder in januari 2019 was de Krombrug kapot gegaan en afgesloten voor verkeer. Die brug zou begin 2020 worden vernieuwd.  Een vergunning ervoor werd in juli 2019 verleend. In augustus 2019 zakte iemand door de Overeen-brug, volgens de lokale media. Volgens facebookberichten naar aanleiding van die media zijn alle bruggen wel aan vervanging toe, allemaal van hout dat niet wordt onderhouden, en

reed er dan ook een tractor overheen.

Bron: Tenderned/Aanbestedingskalender, 11 juni 2020

Zie ook:

https://almeredezeweek.nl/article/details/krombrug-doorgezakt

http://ad.nl/flevoland/almere-krijgt-uiterlijk-begin-2020-een-nieuwe-brug~aed39cdd/

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/175294/werkzaamheden-krombrug-van-start

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *