Boskalis wint aanbesteding verbreding Europaweg – Aanbestedingsnieuws

Boskalis wint aanbesteding verbreding Europaweg

De aanbesteding van het derde en laatste onderdeel van de aanleg van de Rijnlandroute is gewonnen door Boskalis. De N206 Europaweg krijgt met dit derde onderdeel, in iedere rijrichting 2 rijstroken. Ook het Lammenschansplein gaat op de schop. De Lammebrug en de Trekvlietbrug worden vervangen. De Lammebrug blijft beweegbaar en wordt breder en 2,5 meter hoger. Hierdoor hoeft deze brug in de toekomst minder vaak open voor schepen. De Trekvlietbrug wordt vervangen door een vaste brug.

Bij de aanbesteding werden in de zogenoemde selectiefase eerst drie aannemers geselecteerd op basis van zaken als veilig bouwen. Uit deze drie is nu Boskalis naar voren gekomen om de klus daadwerkelijk te klaren. Naast prijs speelde daarbij ook plannen voor het minimaliseren van verkeershinder, het minimaliseren van hinder voor de omgeving, duurzaamheid en inpassing een rol.

De RijnlandRoute bestaat uit 3 deelprojecten. De werkzaamheden aan de N206 ir. G. Tjalmaweg zijn afgerond. De N434 (met Corbulotunnel) wordt in juli in gebruik genomen. De N206 Europaweg is het laatste project dat in uitvoering gaat.

Bron: RijnlandRoute, 15 december 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *