Blusvoertuigen voor brandweer Z-H zuid – Aanbestedingsnieuws

Blusvoertuigen voor brandweer Z-H zuid

De brandweer in Zuid-Holland Zuid heeft vrijdag 16 november een overeenkomst ondertekend voor de aankoop van nieuwe tankautospuiten. Het contract  met de firma DRV Groep B.Vis ondertekend . Zij leveren de komende vier jaar 20 tankautospuiten aan de Veiligheidsregio ZHZ. De huidige voertuigen zijn ruim 10 jaar oud en aan vervanging toe.

Een tankautospuit komt als eerste eenheid ter plaatse bij een incident en is ingericht om te kunnen handelen bij brand en hulpverlening. De tankautospuit die DRV Groep B.V. gaat leveren is van het merk MAN met een opbouw van Rosenbauer. ’Het voertuig is voorzien van de nieuwe bepakking volgens landelijke- en regionale richtlijnen en beschikt over de nieuwste technische middelen’ aldus projectleider Jan-Herman Duiven.

Voor de aankoop van nieuwe tankautospuiten geldt een verplichte openbare aanbesteding. In januari 2018 is gestart met het aanbestedingstraject voor de nieuwe blusvoertuigen. Uiteindelijk is op basis van beoordelingscriteria gekozen om de opdracht te gunnen aan DRV Groep B.V. uit Hoogeveen. Duiven: ‘Tankautospuiten worden intensief gebruikt. Dit betekent dat we behoefte hebben aan betrouwbare en robuuste voertuigen, met bewezen technologieën waardoor hoge inzetbaarheid kan worden gewaarborgd. Samen met onze brandweermensen hebben we hun wensen en eisen in kaart gebracht en is de aanbesteding doorlopen’.

DRV levert 20 tankautospuiten over een periode van 4 jaar. Volgens de planning zal de eerste tankautospuit in 2019 worden opgeleverd. Dan volgt een opleiding- en oefentraject voor de medewerkers van de kazerne die een nieuw voertuig ontvangen. De voertuigen worden gefaseerd uitgegeven in Zuid-Holland Zuid.

Bron: Brandweer, 16 november 2018

1 thought on “Blusvoertuigen voor brandweer Z-H zuid

 1. Hoe krom kan het zijn.
  Het artikel heeft het over blusvoertuigen. Als er dan al een plaatje bij geplaatst wordt verwacht je dan toch een foto van een blusvoertuig. Maar nee, de redactie heeft een afbeelding kunnen vinden van een redvoertuig en dat gemakshalve bij het artikel geplaatst.
  Omdat het over Zuid-Holland Zuid gaat verwacht je dan een afbeelding te zien van een voertuig uit die regio.
  Maar nee, men heeft gekozen voor een foto van een redvoertuig uit de regio Amsterdam-Amstellanden.
  Ik gaa er maar niet vanuit dat de nieuwe blusvoertuigen het uiterlijk krijgen van een redvoertuig.
  Een volgend keer misschien een afbeelding plaatsen die wat dichter bij de inhoud van het artikel staat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *