Vertraging kunstgrasvelden SBC Son en Breugel – Aanbestedingsnieuws

Vertraging kunstgrasvelden SBC Son en Breugel

Het eindhovens Dagblad bericht dat voetbalclub SBC in Son en Breugel nog enkele maanden op versleten kunstgras moet voetballen.

 

Foto: Istockphoto

Voetbalclub SBC in Son moet nog enkele maanden op de versleten kunstgrasvelden spelen. De aanleg van nieuwe kunstgrasmatten is vertraagd. Oorzaak: met de leverancier moesten nadere afspraken worden gemaakt over de afvoer en verwerking van de oude matten.

De gemeenteraad van Son en Breugel trok al een miljoen euro uit voor de aanleg van drie kunstgrasvelden. Dat is drie ton meer dan 10 jaar gelden werd geraamd. De gemeente en SBC willen voor een duurzamer type veld kiezen, waar nauwelijks opvulmateriaal overheen moet. Voor het nieuwe veldtype is slechts een beperkte hoeveelheid zand nodig om het goed te kunnen bespelen..

Maar nu is er een extra kink in de kabel gekomen door een uitzending van Zembla in september jongstleden over de verwerking van oude kunstgrasvelden. De bedrijven die zich hier in Nederland mee bezig houden, zouden de milieuregels namelijk structureel overtreden en de oude velden soms in het buitenland dumpen.

Son en Breugel  is al met de aanbesteding voor de afvalverwerking van de velden gestart hoewel de gemeente formeel niet over de verwerking gaat. Son en Breugel dient er alleen voor te zorgen dat het oude kunstgras netjes ter verwerking wordt aangeboden, en dan nog alleen op papier.

“Maar we kijken wel in hoeverre Son toch aanvullende eisen kan stellen”, stelt wethouder duurzaamheid Tom van den Nieuwenhuijzen. “Als Son en Breugel aan alle kanten met duurzaamheid bezig is, dan voelt het niet goed als de oude velden van vv SBC maar ergens op een hoop belanden.”

Of ook het kunstgras van SBC gerecycled gaat worden in Denemarken is een optie. Een optie waarvoor al eerder door de gemeente Midden-Groningen voor de velden van haar vereniging vv Hoogezand is gekozen omdat het Deense Re-Match in Herning, voorlopig nog het enige bedrijf ter wereld is die kunstgrasmatten goed verwerkt.

Wij van aanbestedingsnieuws vinden het maar onzin. Niets is zo duurzaam en milieuvriendelijk als …..echt gras.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *