Blue deal voor internationale inzet water getekend – Aanbestedingsnieuws

Blue deal voor internationale inzet water getekend

Vandaag tekenen de ministeries van Buitenlandse Zaken, Economische Zaken en Infrastructuur en Waterstaat en Dutch Water Authorities (de waterschappen) een intentieverklaring voor een Blue Deal. Met de Blue Deal willen de organisaties wereldwijd 20 miljoen mensen in 40 stroomgebieden beter beschermen tegen water, beter toegang geven tot water en een betere waterkwaliteit bieden.

Met de ondertekening van de intentieverklaring geven de overheden de aftrap voor een programma voor wereldwijde projecten. Tijdens Wereld Waterdag, op 22 maart 2018, willen de partijen de Blue Deal af hebben en presenteren.

Christiaan Rebergen, directeur-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken: “Nederland staat wereldwijd bekend om zijn expertise op watergebied. Met de Blue Deal verbinden de 3 ministeries hun internationale inzet op watergebied met de regionale uitvoeringskracht van de waterschappen. Deze bundeling van krachten moet leiden tot minder overstromingen, betere toegang tot water en een betere waterkwaliteit in verschillende gebieden over de hele wereld.”

Bron: Wikimedia

De intentieverklaring voor de Blue Deal wordt ondertekend door Hein Pieper namens de 21 waterschappen en door Christiaan Rebergen namens de 3 ministeries. De ondertekening vindt plaats tijdens de conferentie van de Amsterdam International Water Week (AIWW) in de RAI.

Op de AIWW komen beleidsmakers, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties van over de hele wereld samen om hun ideeën over beter waterbeheer te delen. Dit jaar staat de week in het teken van een duurzame toekomst: hoe wordt de wereld klimaatbestendiger en circulair.

De Nederlandse waterschappen delen wereldwijd kennis met landen waar waterbeheer grote uitdagingen kent. Zij leren hier zelf van en vergroten tegelijkertijd de exportpotentie van de Nederlandse watersector. Dutch Water Authorities is het internationale aanspreekpunt van de Nederlandse waterschappen voor expertise in regionaal waterbeheer.

Website Dutch Water Authorities

Bron: UVW, 31 oktober 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *