Betaal voor wat u leest – Aanbestedingsnieuws

Betaal voor wat u leest

 

Geachte overheidsinkoper,

Het eerste wat een burger doet als hij thuis moet bezuinigen, verschilt niet veel van op het werk: de abonnementen eruit. Readers Digest? ECI Boekenclub? Helaas Pindakaas. En als het eenmaal opgezegd is, koop je het nooit meer terug. Logisch, want het is dan niet meer zo goed als het was. En dat komt: omdat je het hebt opgezegd. Bazen denken ook zo. En dus worden de vakbladen steeds dunner. En dunner. Maar vakinformatie heeft u gewoon nodig. Om uw werk goed te kunnen doen. Ook als het een mening is die de overheid niet aanstaat, misschien wel dan juist. 

U leest dit nu. Waarom koopt u het dan niet? Er hoeven geen bomen voor te worden geslacht. De jaarprijs is maar €330 en u mag betalen, wat u ervoor over heeft. Wij werken echt heel hard om dit allemaal voor elkaar te krijgen. U zit nergens aan vast. U zit voor minder dan een dubbeltje op de eerste rij. U mag doneren wat u wil en u wil dat blijkbaar helemaal niet. Wat moeten we nog meer doen, voor er wat liefde terug komt? Uw voeten kussen?

Waar is toch uw dankbaarheid? Onze kachel moet ook roken. Sterker nog, als u ons ook wat gunt, zult u zien dat we er alleen maar beter op worden. Het is niet eens voor ons. Dan kunnen we eindelijk onze enige externe fotojournalist F betalen die gelukkig zo lief is dat ze ons nog geen aanmaningen gestuurd heeft voor haar drie fotos van duurzame lampen in Zeekerk aan de Wijssel.

Dat is het multiplier effect. Als u er een dubbeltje in gooit, dan wordt dat dubbeltje nog 10 x verder doorgegeven. Er is de fotojournalist, er is de hosting, er is het treinkaartje naar het pianoo congres… Moet u zich eens indenken hoe blij onze bakker in Zeekerk aan de Wijssel is als wij eindelijk geld genoeg hebben voor zijn zelfgemaakte bitterkoekjes. Aanbesteden inkopen is economie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *