Bergen op Zoom wil aanbesteding speeltuin – Aanbestedingsnieuws

Bergen op Zoom wil aanbesteding speeltuin

Concessiehouder Stichting Stadsspeeltuin Van Glymes is afgehaakt bij een concessie voor het beheren van de stadsspeeltuin in Bergen op Zoom. Dat betekent dat na de zomervakantie de speeltuin definitief op slot gaat. Volgens een woordvoerder van de gemeente komt er een openbare aanbesteding voor het beheer van de speeltuin.

De stichting, een burgerinitiatief uit 2005 droeg zelf in 2016 al een beoogd exploitant aan. Dat voorstel is blijven liggen en in een gesprek in 2017 met de wethouder is het daarna alleen over marktconforme prijzen gegaan. De stichting wilde de exploitatie financieren met een pannekoekenrestaurant maar de gemeente wil dat alleen tegen reguliere grondprijzen aanbieden. Anders zou sprake zijn van staatssteun, aldus het in november 2017 besproken principeverzoek, volgens welke er ook sprake is van een één-op-éen-onderhandeling.

Volgens de stichting heeft een openbare aanbesteding veel hogere toegangsprijzen voor een bezoek aan de speeltuin tot gevolg.  Reden van de sluiting ligt in het feit, dat de speeltoestellen versleten zijn. Er is geen geld voor vervanging. Alle pogingen om in overleg met de gemeente Bergen op Zoom te komen tot een betere exploitatie zijn op niets uitgelopen.

©Stichting Stadsspeeltuin Glymes

 

Zie ook:

www.stadsspeeltuin.nl

https://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/exploitant-haakt-af-doek-valt-voor-stadsspeeltuin-in-bergen-op-zoom~a25f1a05/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *