Belgische studenten in verzet tegen overname personeel na aanbesteding – Aanbestedingsnieuws

Belgische studenten in verzet tegen overname personeel na aanbesteding

Belgische studenten verzetten zich tegen het verlies van personeel ten gevolge van een aanbesteding. Zij “willen Marleen terug”. De studenten van de UCLL-campus in Heverlee, een deelgemeente van Leuven, weigeren te eten bij het restaurant van de school.

De nv Horeservi nam na een openbare aanbesteding een jaar geleden de uitbating van het restaurant over van Alma. Het personeel zou voor een jaar worden overgenomen.  Opvolger Horeservi Catering heeft wel een nieuw contract aangeboden, maar daarin voordelen die Marleen had opgebouwd in haar Alma-tijd, niet meegenomen.

De studenten stellen in de online petitie: “Marleen heeft al die jaren met hart en ziel het beste van zichzelf gegeven om de allerbeste kwaliteit te leveren vanuit een grote betrokkenheid voor het personeel en de studenten van UCLL. We verliezen met haar niet alleen een zeer gewaardeerde collega, met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, maar ook heel wat knowhow en ervaring in de dienstverlening van het restaurant.”

De vakbond voor voeding heeft zich inmiddels bij het protest aangesloten. “Wij protesteren tegen de neerwaartse spiraal die momenteel aan de gang is in de horeca en catering waarbij bij openbare aanbestedingen zeer lage prijzen worden ingediend en het personeel nadien de dupe wordt van de noodzakelijke kostenbesparing die men hierdoor dient door te voeren”. Dat zegt vertegenwoordiger van de vakbond voor Voeding Kris Van Autgaerden tegen de Gazet van Antwerpen.

De online petitie is getekend door ruim 1100 mensen. Bedrijfsleider Hans Desmet laat zich daar niet door vermurwen “Ik kan begrijpen dat er in de tijd van Alma andere voorwaarden werden gegeven maar die zijn vandaag de dag niet meer gangbaar in een commerciële omgeving.”

Bron: Gazet van Antwerpen / HLN / Petitie24

Zie ook:
http://www.petities24.com/protest_tegen_horeservi

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *