Beheerder gezocht (Amsterdam- Oost) – Aanbestedingsnieuws

Beheerder gezocht (Amsterdam- Oost)

Gezellig!
Foto: Amsterdam.nl

Buurthuis Batavia aan de Tidorestraat 107 is een uniek buurthuis met aangrenzende speeltuin in de Sumatraplantsoenbuurt in Amsterdam Oost.
Vanaf 1 april zoekt stadsdeel Oost een nieuwe beheerder, die vanaf 1 januari 2021 het beheer van het buurthuis en de naast gelegen speeltuin op zich neemt.

Speeltuin Batavia kent een lange geschiedenis. Na de ontzuiling en aan het einde van de Tweede Wereldoorlog ontstond er een sterke behoefte onder bewoners om elkaar te ontmoeten, ongeacht geloof of politieke overtuiging. Daarom opende speeltuin Batavia in 1951 op de huidige locatie. In de speeltuin konden ouders en kinderen met verschillende achtergronden samenkomen.

In 1992 opende het huidige gebouw. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers is speeltuin Batavia en het gebouw een plek waar buurtbewoners met elkaar activiteiten kunnen ondernemen.

Heeft u een goed plan voor dit unieke buurthuis in Amsterdam Oost en wilt u meedoen aan de maatschappelijke aanbesteding? Dan kunt u contact opnemen met Martine Koehein via buurthuisbatavia@amsterdam.nl. Men is erg benieuwd naar uw ideeën!

Bron: https://www.amsterdam.nl/indische-buurt/buurthuis-batavia/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *